Hlavní obsah

Čína objevuje svět Pandory, turisty láká na Vznášející se hory z Avataru

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jižní nebeský sloup v okrese Čang-ťia-ťie v provincii Chu-nan prý nebezpečně připomíná krajinu z úspěšného filmu Avatar. Proto byl nedávno tento skalní útes oficiálně přejmenován na "Hallelujah Mountains" (Vznášející se hory).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Číně mají Vznášející se hory jako v AvataroviVideo: Reuters

 
Článek

Jižní nebeský sloup se tyčí do výšky 1074 metrů nad mořem. Je jedním z více než 3000 skalních útvarů Wulingyuan v parku v Čang Ťia-ťie, který je zapsaný na seznamu světového přírodního dědictví UNESCO.

V  roce 2008 prý v jeho okolí fotil hollywoodský fotograf a čínská vláda se domnívá, že právě odtud pochází inspirace pro filmové ztvárnění Vznášejících se hor.

Foto: Profimedia.cz

Skalní útvary Wulingyuan

"Před pár dny jsem viděl 3D film Avatar a slyšel jsem, že záběry pochází odtud. Proto jsem tady a podívejte se na to! Přestože je tu velká zima, líbí se mu tu a jsem nadšený. To jsem fakt nečekal," nadšeně říká turista z města Harbin v provincii Heilongjian.

Úspěšný film Avatar, který minulý týden v návštěvnosti předběhl i slavný Titanic, se stal nejvýnosnějším filmem všech dob ve Spojených státech a Kanadě. Nyní přináší zisk také v čínské provincii.

Foto: Profimedia.cz

Skalní útvary Wulingyuan

Reklamní kampaně se zaměřují na fanoušky filmu a lákají je slogany: Objevte tajemný svět Pandory a vydejte se na zázračnou cestu ke vznášejícím se horám Avataru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám