Hlavní obsah

Chtěl manželku doprovodit k bráně, tak si koupil letenku. Na letišti ho zatkli

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že je cesta do pekel dlážděna dobrými úmysly, zjistil nejmenovaný muž, který chtěl dovést svou manželku k odletové bráně. Aby ji mohl doprovodit, zakoupil si letenku, jenže podobná praxe je v Singapuru, kde k události došlo, zakázaná. Hrozí za to pokuta nebo až dva roky vězení, uvedl server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O příběhu informovala singapurská policie na svém facebookovém profilu a použila ho jako varování pro ty, kteří by chtěli jednat podobně. Vstupovat do přepravních prostor letiště bez úmyslu pokračovat do další destinace, byť s platnou letenkou, je v zemi zakázáno.

A přesně tak to měl v plánu 27letý muž, který chtěl pouze dovést k bráně svou ženu. „Vyšetřování odhalilo, že muž vstoupil do přepravního prostoru, aby doprovodil manželku. Neměl v úmyslu opustit Singapur,“ napsala policie.

Od ledna letošního roku zatkli strážníci v Singapuru už 33 osob za zneužití letenky. Policie dále uvedla, že přepravní prostory letiště Changi jsou střežené a cestující, kteří do nich vstoupí, by tak měli činit jen z důvodu, že chtějí odletět do své další destinace.

Ti, kteří si proto letenky zakoupí jen z důvodu, že chtějí do prostor vstoupit, mohou být za své jednání potrestáni. „Hrozí jim pokuta až 20 tisíc dolarů (zhruba 460 tisíc korun), vězení až dva roky nebo obojí,“ dodala policie v příspěvku. Jak bude potrestán tento konkrétní muž, však neuvedla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám