Hlavní obsah

Cestujte po světě s aktuálním českým zpravodajstvím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestujete do zahraničí a chybí vám aktuální české zpravodajství? Není nic jednoduššího než na rádiu s možností příjmu krátkých vln naladit některou z českých stanic. Putování po Evropě, ale i Africe bude hned o něco příjemnější, protože tam lze "chytit" Radiožurnál a Český rozhlas 7 - Radio Praha.

Článek

"Slyšet nás mohou i turisté, kteří budou cestovat mimo Evropu, například do Severní Afriky, na blízký a střední Východ nebo do Ameriky," říká ředitel Radia Praha Miroslav Krupička.

Radio Praha přináší několikrát denně půlhodinová aktuální zpravodajství z České republiky.

V různých místech světa lze pořady poslouchat v různých časech a frekvencích. Například ve Španělsku je možné vysílání naladit od 10:30 do 11 hodin SELČ na frekvenci 11600 kHz, v Egyptě, který je v poslední době oblíbenou turistickou destinací, rovněž v čase 10:30 až 11:00 na frekvenci 15710 kHz, v jihovýchodní Evropě (Bulharsko, Řecko, Turecko) lze poslouchat od 14:30 do 15 hodin na frekvenci 7345 kHz.

Všichni zájemci o poslech krátkovlnného vysílání si mohou v budově Českého rozhlasu vyzvednout leták s časy a frekvencemi nebo si o něj telefonicky požádat a nechat si jej zaslat domů.

Veškeré informace jsou také na webových stránkách Českého rozhlasu 7 www.radio.cz. Údaje o vysílání Radia Praha zveřejňuje rovněž týdeník Rozhlas na straně 18.

Reklama

Výběr článků

Načítám