Hlavní obsah

Cestující aerolinek dostal pokutu za špatně nasazenou roušku

Novinky, Michael Švarc

Skoro osmitisícovou pokutu dostal cestující aerolinek Wizz Air za to, že neměl správně nasazenou roušku. Posádka ho prý několikrát na tuto skutečnost upozornila, avšak marně. Na letišti v kyperské Larnace proto musela zasáhnout policie, napsal server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž cestující z Athén do Larnaky se prý odmítal podřídit nařízení aerolinek o povinném nošení roušek — ochranu zřejmě neměl nasazenou úplně. Posádka ho několikrát požádala, aby si roušku nasadil správně, pasažér ovšem vzdoroval.

O incidentu byl informován pilot letadla a po přistání musela zasáhnout policie. Cestujícímu nebylo dovoleno opustit letadlo, dokud mu strážníci nezkontrolovali dokumenty a nevypsali mu pokutu na 300 eur. Mimo to musel pasažér podstoupit test na koronavirus.

Na Kypru mají lidé od konce července povinnost nosit roušky ve vnitřních prostorách, kde se vyskytuje větší množství lidí, což zahrnuje i dopravní prostředky. Nařízení se vztahuje na všechny osoby nad 12 let a při nedodržení hrozí automatická pokuta ve výši 300 eur.

Odmítli si v letadle nasadit roušky, na letišti jim to spočítali

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám