Hlavní obsah

Cestovatelská videa, která obletěla svět

Novinky, fis

Osobní prožitky jsou celkem těžko přenositelné, některým cestovatelům se ale podaří najít neotřelý způsob, jak se o ně podělit. Jejich videa z cest vynikla nápaditostí a diváci se na ně se zájmem dívají znovu a znovu.

BEZ KOMENTÁŘE: Do sestřihu kuriózních tanečních kreací Matta Hardinga z celého světa se dostalo i tancování v Praze

 
Článek

Společná řeč těla

O fenomenálních videích Matta Hardinga jste už možná slyšeli. Pokud ne, vězte, že tento dobrodruh z amerického Seattlu svými videi roztančil tisíce lidí po celém světě. V roce 2012 přibyla do jeho portfolia také Praha. I v české metropoli se s ním daly do pohybu desítky účastníků. Jeho nepříliš komplikovaná taneční sestava je až zázračně chytlavá a s rozličnými obměnami se stává velmi divácky atraktivní.

Harding tančil na Maledivách, Havaji, Filipínách, v Maďarsku, Iráku, USA, Sýrii, Afghánistánu, ve Francii, Rakousku, Číně, Izraeli, Namibii, Skotsku a na mnoha dalších místech. V Praze se jeho taneční kreace odehrávaly v Ledeburských zahradách, jako obvykle za účasti davu nadšenců.

Pěšky až na kraj světa

Virálním se stalo také video německého mladíka. Christoph Rehage měl původně (v listopadu 2007) v plánu vyrazit z Pekingu pešky domů do Německa. Putoval tedy horami, pouští, městy, vesnicemi i pustinami, až se cílem stala samotná cesta.

Mladý cestovatel Christoph Rehage, jehož video se stalo hitem internetu, vystoupí na festivalu Kolem světa v Praze na konci listopadu

Rehage ve videu ukazuje sám sebe na místech, kterými procházel, s lidmi, jež potkával. Jeho tvář mění delší vlasy, vousy, sníh či opálení. Jako by tisíce nachozených kilometrů udělaly z mladíka zkušeného muže. Své video pojmenoval The longest way, tedy Nejdelší cesta.

V hlavní roli hlavolam

Loni v létě zveřejnil své originální cestovatelské video tehdy čerstvý absolvent Harvardovy univerzity Nuseir Yassin. Spojnicí mezi vzdálenými lokalitami, odlišnými národy i etniky byla obyčejná Rubikova kostka.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík natočil mezinárodní skládání Rubikovy kostky

Všude, kde Yassin byl, mu někdo pomohl přiblížit se k pokoření slavného hlavolamu. Na třech světadílech takto spolupracovalo přes 80 cizinců z Vietnamu, Thajska, Anglie, Německa, Srí Lanky či Egypta, Singapuru, Švýcarska... Ruku k dílu přidala dokonce také opice. Jeho video končí příhodně před branou domova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám