Hlavní obsah

Cestou na party ostrov se strhla na palubě letadla potyčka kvůli rouškám

Novinky, nčs

K potyčce na palubě letadla společnosti KLM došlo v pátek na trase z Amsterdamu na Ibizu. Dva pasažéři - pravděpodobně z Velké Británie - si odmítali nasadit roušku, čímž spustili konflikt mezi cestujícími. Dva muže nakonec po přistání zadržela španělská policie, informoval server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Roušky jsou během letů společnosti KLM povinné. Ilustrační foto

Článek

Ze záběrů, které pořídil jeden z pasažérů, je zřejmé, že dva muži si odmítali nasadit ochranu obličeje, což na palubě Boeingu 737 vyústilo v potyčku. Letadlo mířící z Amsterdamu na vyhlášený ostrov večírků nakonec v pořádku dorazilo, oba muži ale byli po příletu zadrženi policií.

„Dva cestující si odmítali nasadit roušku a napadali slovně i fyzicky ostatní pasažéry. Pilot informoval policii v cílové destinaci a oba cestující byli zadrženi. Bezpečnost během letu nebyla ohrožena,” uvedla společnost KLM.

Podle jednoho z pasažérů, který následně sdílel podrobnosti na sociálních sítích, byli oba muži pod vlivem vodky, minimálně jeden z nich měl hovořit anglicky a oba si odmítali nasadit roušku. Z okolních sedadel se také měly ozývat výkřiky, které upozorňovaly na přítomnost dětí v letadle.

Roušky jsou na letištích v Nizozemsku povinné, stejně jako tomu je během letů společnosti KLM. Cestující jsou kontrolováni při nastupování do letadla a následně žádáni leteckým personálem o dodržování pravidel.

Reklama

Výběr článků

Načítám