Hlavní obsah

Cesta kolem světa za 245 dní. Výletní loď vyrazila na rekordně dlouhou plavbu

Novinky, mšv

Stanovit nový rekord chce na své okružní plavbě výletní loď Viking Sun. Ta vyrazila o víkendu z Londýna a během 33 týdnů — 245 dní — obepluje s výjimkou Antarktidy všechny kontinenty. Necelá tisícovka pasažérů na palubě během dlouhé cesty kolem světa navštíví 53 zemí, uvedl server Independent.

Loď Viking Sun navštíví do května 2020 přes padesát zemí.

Článek

Epická plavba, která začala i skončí v londýnské čtvrti Greenwich, vyšla pasažéry na 66 990 liber, v přepočtu na 1,9 milionu korun. Za astronomickou částku budou moci navštívit přes 50 zemí, v blízkém horizontu například Irsko, Faerské Ostrovy, zakotví také ve dvou přístavech v Grónsku. Jelikož je loď Viking Sun menší, může plout nejen po otevřeném moři, ale i po říčních tocích, kam by se gigantická plovoucí města nedostala — třeba do Montrealu v Kanadě nebo brazilského města Manaus v Amazonii.

Mohlo by vás zajímat:
Týden v plovoucím městě

Jižní Ameriku loď obepluje, nezvolí cestu Panamským průplavem. Zatímco Vánoce stráví pasažéři někde mezi Kostarikou a Guatemalou, silvestrovské oslavy si užijí v Kalifornii. Nejdelší plavba po otevřeném moři cestující čeká následně mezi Los Angeles a ostrovem Hiva-Oa ve Francouzské Polynésii.

Ze svého itineráře nevynechá loď Nový Zéland, Austrálii, Bali, Vietnam s Kambodžou, Omán, Jordánsko, přes Suezský průplav zamíří skrz Egypt do Středozemního moře na Maltu, Sardinii, do Malagy a poslední zastávkou před návratem do Velké Británie bude Porto. Přestože by loď měla zpět dorazit poslední dubnový den roku 2020, pasažéři budou moci na palubě zůstat až do prvního května.

Výletní lodě nabízejí cestujícím samozřejmě vyžití během dlouhých dní na moři. Pasažéři Viking Sun mohou během cesty relaxovat u dvou bazénů, k dispozici jim je také osm restaurací.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Západním Karibikem na rozmařilé vlně

Možná jste zkušení harcovníci, kteří už byli skoro všude. Někde i dvakrát. Třeba máte rádi ryzí cestování jen s batohem na zádech a úsměvem na rtech. Poznávací...

Výběr článků

Načítám