Hlavní obsah

České hory hlásí začátkem jarních prázdnin přibývající sníh a německé lyžaře

Novinky, Klára Fischleinová

Zimním sportovcům opět přeje počasí. Po nedávné oblevě přibylo například v Krkonoších zhruba 20 čísel nového sněhu. To těší především ty, kteří sem vyrazili na jarní prázdniny. Kromě části českých mají volno ale i němečtí žáci. Na krkonošských sjezdovkách se příští týden vleky opravdu nezastaví.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

O jarních prázdninách letos budou ideální sněhové podmínky.

Článek

V neděli si v Krkonoších užívalo čerstvý sníh okolo 8000 lyžařů, a to jen ve středisku Špindlerův Mlýn. O víkendu sem totiž dorazily rodiny s dětmi, kterým od pondělí začínají týdenní jarní prázdniny. V Česku mají „jarňáky“ letos jako první města Benešov, Beroun, Rokycany, České Budějovice, Český Krumlov, Klatovy, Trutnov, Pardubice, Chrudim, Svitavy, Ústí nad Orlicí a Ostrava-město.

Kromě nich ale začalo školní volno i berlínským žákům. Krkonoše se tedy tradičně zaplnily přílivem německých lyžařů. Ubytování je tu ale zatím obsazené přibližně jen ze tří čtvrtin. Volné pokoje se dají ještě sehnat ve všech cenových kategoriích.

Další, více zasněženou, variantou pro lyžaře i běžkaře mohou být třeba střediska v Orlických horách, kde se víkendový počet sportovců vyšplhal také na několik tisíc. Například Orlickohorské středisko Říčky se může aktuálně pochlubit až 130 centimetrů silnou vrstvou sněhu.

K zahození nebude v týdnu ani lyžovačka na Božím Daru v Krušných horách. I tam o víkendu sněžilo, proto se na zdejších sjezdovkách pohybuje vrstva bílé pokrývky okolo 50 centimetrů. Na Klínovci je sněhu ještě o 20 čísel více. Prázdninoví lyžaři tedy mají, co se tuzemských horských lokalit týče, z čeho vybírat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám