Hlavní obsah

Češi vyrážejí do Tater, za lyžováním i odpočinkem

Novinky, Klára Fischleinová

Slovenské Vysoké Tatry slibují díky své geografické poloze českým turistům o něco lepší sněhové podmínky, než by našli na tuzemských horách. Vábí však nejen lyžaře, běžkaře a snowboardisty, užít si zimní pobyt v Tatrách totiž mohou také pěší turisté.

Foto: Profimedia.cz

Tatranská Lomnica je jedním z nejnavštěvovanějších lyžařských areálů Vysokých Tater.

Článek

Desítky kilometrů běžkařských tratí a lyžařských sjezdovek i moderní infrastruktura – to vše na turisty čeká ve slovenských Vysokých Tatrách. Každoročně sem za zimními sporty a jiným odpočinkem jezdí desetitisíce Čechů.

Čeští turisté na dovolenou u východních sousedů na chvíli zanevřeli poté, co na Slovensku začalo v roce 2009 platit euro. Aktuálně se ale do místních lyžařských areálů opět vracejí. Ve velkých areálech Starý Smokovec, Tatranská Lomnica nebo Štrbské Pleso, stojí celodenní skipas od 28 do 33 eur. Dovolená tady však není jen o dovádění na sněhu.

Místo svahu pěší túra

Kdo si radši než lyžáky obouvá pohorky a vyráží na poznávací výlety, oblíbí si jistě popradský kostel svatého Egídia nebo Evangelický artikulární kostel v Kežmarku. Ti, kteří nejvíce fandí odpočinku, najdou nejspíš útočiště v některém z geotermálních koupališť a lázní s celoročním provozem. Necelých 20 kilometrů od areálů Starý Smokovec a Tatranská Lomnice je jedno ze slovenských geotermálních koupališť – Thermal Park Vrbov.

Pokud se sem vydáte jen načerpat síly po celodenním sjezdování, bude vám stačit využití nejnižšího vstupného na 2,5 hodiny v hodnotě 7,5 eur. Děti a senioři zaplatí za stejnou dobu 5 eur. V teplé vodě si tu můžete zaplavat i pod širým nebem a na studeném vzduchu s okouzlujícím výhledem na Vysoké Tatry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám