Hlavní obsah

Češi jezdí do ciziny jako diví, Exim Tours prodala milión zájezdů

PRAHA

Zájem o dovolené strávené v zahraničí rok od roku roste. Svědčí o tom i počet prodaných zájezdů. Jako první svého milióntého zákazníka získala v úterý Exim Tours. Tím potvrdila nejlepší postavení na českém trhu.

Článek

V letošní sezóně je již zhruba každý druhý zahraniční zájezd prodaný. Ti, kteří si letní dovolenou v cizině ještě nekoupili, čekají často na poslední chvíli. [celá zpráva]

Jen za loňský rok Češi zaplatili u cestovek přibližně 1,8 miliónu zájezdů. Patnáct procent z toho připadá na internetový prodej.

V poslední době je na ústupu tradiční "polehávání" u vody. Češi již začali vyžadovat aktivnější program. V kurzu je aerobik, jóga nebo třeba břišní tance. O tradiční poznávací zájezdy, které byly velkým hitem hlavně po roce 1989, už prý ale takový zájem není.

Neletí už ani východní země, kterých se Češi nabažili právě před revolucí. Státy jako Bulharsko a Rumunsko ustoupily Řecku, Itálii, Chorvatsku nebo Španělsku. Ceny standardních pobytů se v průměru pohybují kolem 10 000 až 15 000 Kč. Velkým trhákem je v poslední době i Kuba.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám