Hlavní obsah

Čechů se záplavy na Mallorce nedotkly, jsou mimo postižené oblasti

Čeští turisté na Mallorce, kterou v noci na dnešek zasáhly bleskové povodně, jsou v pořádku. Podle Jana Papeže z Asociace cestovních kanceláří není známo, že by záplavy kohokoli zasáhly tragicky. Na ostrově nyní tráví dovolenou a prodloužené léto několik set Čechů, většina destinací je však mimo území, kde záplavy udeřily.

Foto: Profimedia.cz

Pláž na Mallorce (ilustrační foto)

Článek

„Není nám známo, že by bleskové záplavy kohokoli zasáhly tragicky. Významný vliv to ale má z hlediska ubytovacích kapacit a kvality pláží,” řekl Papež. Lidé, kteří na ostrově jsou, se podle něj nechtějí vracet domů předčasně.

Turistická sezóna na ostrově tento týden končí, pak přijíždějí golfisté a cyklisté. Několik desítek klientů je na ostrově Mallorca s cestovní kanceláří Fischer. Podle mluvčího Jana Bezděka jsou všichni v pořádku a kvůli záplavám zatím nikdo z nich potíže nehlásil. Situace na ostrově je podle Bezděka už klidná, hotely fungují a elektřina po nočním výpadku také. Odklízejí se škody, které noční déšť napáchal.

Desítky klientů má na Mallorce také kancelář Exim Tours, záplavy se jich podle marketingového ředitele Stanislava Zímy nijak nedotkly. Záplavy byly na severovýchodě ostrova s epicentrem v Sant Llorenc, kde kancelář žádné zákazníky nemá. „Naši klienti jsou převážně na jihu ostrova. V oblasti východního pobřeží jsou námi nabízené hotely už uzavřené," dodal Zíma. Informace se týkají také klientů spřízněné kanceláře Kartago Tours ze Slovenska, Maďarska a Polska.

Bouře zasáhla i Barcelonu

Prudký déšť v úterý vyvolal na ostrově bleskové záplavy, při kterých zemřelo podle dosavadních informací nejméně devět lidí a další se pohřešují. Podle mluvčí českého ministerstva zahraničí Michaely Lagronové mezi oběťmi nejsou žádní Češi a ani mezi zraněnými by neměli být. Letecké spojení z Prahy do Palma de Mallorca není přerušené, všechny lety dnes odletí podle platného letového řádu, řekl mluvčí Letiště Václava Havla Roman Pacvoň.

Bouře s intenzivními dešti postihla také katalánskou metropoli Barcelonu. Voda proměnila ulice v řeky a brala vše, co jí přišlo do cesty. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám