Hlavní obsah

Bývalé nákupní středisko se proměnilo v obří rybník

Novinky, fis

Asi byste nepředpokládali, že můžete při toulkách thajským Bangkokem narazit na prázdné nákupní středisko, které okupují hejna sladkovodních ryb. Navzdory tomu, jak je tato představa bizarní, takové místo skutečně existuje.

BEZ KOMENTÁŘE: Opuštěné nákupní středisko obývají tisíce rybVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Na doporučení místních trhovců se cestovatelé s duchem dobrodruha vydávají blízko ulice Khao San Road v Bangkoku do budovy dřívějšího obchodního domu New World Mall. Místo obchodů s rozličným zbožím tu nacházejí spoušť.

Obchoďák byl uzavřen v roce 1997 poté, co masivní požár zničil střechu. V důsledku této škody sem začalo pršet a zatékat. Voda se v prostorách udržela a časem vytvořila rybník. Rozlehlá vodní plocha lákala hmyz, který se přemnožil a okolním obyvatelům otravoval život.

Místní si s hmyzem poradili celkem důmyslně. Jednoduše do vody vypustili ryby — například sumce a karase. Ti tam na ploše zhruba 500 čtverečních metrů žijí v hojném počtu. Trávy, listy ani odpadky kolébající se na klidné hladině jim nevadí. Od turistů pak ryby sem tam dostanou nějaké krmení na přilepšenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám