Hlavní obsah

Bydlete v majáku a pozorujte velryby, láká inzerát do odlehlé části Skotska

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinečnou šanci na útěk z civilizace nabízí fond pro velryby a delfíny na Hebridách HWDT. Pomocí inzerátu shání dva zájemce, kteří by bydleli v majáku na pobřeží Skotska, pozorovali velryby a přispěli tak k chodu první stezky pro sledování těchto mořských savců. Píše o tom list Herald Scotland.

Foto: Profimedia.cz

Maják Ardnamurchan se stane domovem dvou vítězných uchazečů.

Článek

Dva zájemci budou bydlet v majáku Ardnamurchan a zaznamenávat migrující velryby. Informace poslouží k rozvoji takzvané Hebridské velrybí stezky, která se brzy spustí jako první svého druhu ve Velké Británii. Má jít o jakousi síť pozorovacích bodů. Projekt má propagovat Skotsko jako jednu z nejlepších evropských destinací pro pozorování velryb, delfínů a sviňuch, tedy kytovců obecně.

Fond HWDT pátrá po páru, který by se neštítil otočit se k civilizaci zády a dohlížel by na kytovce v oblasti, přičemž by měl hrazeno jídlo, ubytování i další výdaje spojené s projektem.

Od uchazečů jsou vyžadovány odborné znalosti, návštěvníkům stezky by totiž poskytovali informace o mořských živočiších, životním prostředí a dalším. „Rádi byste získali hodnotné pracovní zkušenosti a zároveň sehráli klíčovou roli v ochraně oceánů? Lákalo by vás bydlení a práce v majáku v odlehlé části Skotska? Pak je to pro vás životní příležitost,“ píše se v popisu práce.

Pro úspěšné uchazeče by se zároveň jednalo o skvělou možnost, jak se blíže seznámit se skotskou kulturou i faunou a flórou. „Dobrovolníci budou zodpovědní za doručování dat pro náš program, budou zároveň úzce spolupracovat s naším týmem, ale stejně tak s personálem majáku,“ uvádí se dále v inzerátu.

Turistika zaměřená na divočinu nabývá ve Skotsku na značné popularitě, podle serveru Herald Scotland se množství lidí zajímá právě o pozorování velryb. Hebridy při tom patří k nejodlehlejším částem Velké Británie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám