Hlavní obsah

Bulharský národní park Rila uhrane zejména stovkou jezer

Novinky, mšv

Bulharsko si většina lidí spojí s dovolenou u moře. Země se ale může pyšnit i poměrně vysokými horami, které můžete obdivovat třeba v národním parku Rila. A jelikož je karanténa, pokochejte se fotografiemi jeho okouzlující krajiny alespoň prostřednictvím naší galerie.

Foto: Profimedia.cz

Jedním z nejznámějších míst v parku je Sedm rilských jezer.

Článek

Rila je pojmenován podle stejnojmenného pohoří a je největším ze tří bulharských národních parků. Na jeho území se tyčí také hora Musala, která je tou nejvyšší nejen v zemi, ale i na celém Balkánském poloostrově – má 2925 metrů. V nadmořské výšce nad tisíc metrů se rozkládá i celý park.

V létě zve Rila zejména na pěší turistiku, v zimě je pohoří zase oblíbenou destinací lyžařů. Jde navíc o dobře rozvinutou oblast, která nabídne návštěvníkům obdobné zážitky jako třeba Alpy.

Nudíte se v karanténě? Vyrazte na virtuální prohlídku světových muzeí

Cestování

Na území parku se nachází celkem 120 jezer ledovcového původu, přičemž jedním z nejnavštěvovanějších míst je takzvaných Sedm rilských jezer, která se nacházejí prakticky hned vedle sebe v kaskádě.

A kdo by zatoužil také po památkách, může vyrazit do Rilského kláštera, jenž je největším a nejznámějším pravoslavným klášterem v Bulharsku. Jde o jednu z nejvýznamnějších památek v zemi, a to jak z kulturního, tak historického i architektonického hlediska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám