Hlavní obsah

Budoucnost plážového slunění? V boxech z plexiskla, navrhuje italská společnost

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pandemie koronaviru může změnit i tak obyčejné činnosti, jako je slunění na pláži. Kvůli bezpečnému odstupu od ostatních návštěvníků navrhla italská společnost Nuova Neon Group 2 dva metry vysoké boxy z plexiskla, do kterých by se vešli dva lidé s lehátky a slunečníkem. Uvedl server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Boxy, které by měly rozměry 4,5 x 4,5 metru, si kladou za cíl ochránit všechny plážové povaleče v době pandemie. Udržovaly by totiž mezi lidmi bezpečné rozestupy.

Společnost přišla i s konceptem pro restaurace. Ferrari uvedl, že už obdržel od provozovatelů pláží i stravovacích podniků žádosti o tyto ochranné boxy.

Pláže se zdají být místem, kterého se lidé zkrátka nechtějí vzdát. V minulých týdnech se musely uzavřít například populární pláže v Austrálii, třeba sydneyská Bondi Beach, protože na ně lidé stále chodili. Stejná situace byla i v USA na Floridě nebo v Kalifornii. Italský list La Repubblica napsal, že provozovatelé pláží chtějí zajistit bezpečnost lidí, až je teplé počasí vyžene opět ven.

Na skrytou pláž v Mexiku se lze dostat jen tunelem

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám