Hlavní obsah

Britové objevují Moravu, Guardian se ptá: Je lepší Brno než Praha?

Novinky, Lucie Poštolková

Menší než Praha, ale na památky taky velmi bohaté město - Brno. Takto se pro turisty vyjadřuje britský list Guardian. Popisuje klady Brna oproti Praze a neopomíjí ani mírnou nevraživost mezi Pražáky a Brňáky. Proč by měla být reklama v zahraničí převážně jen na Prahu a památky UNESCO? Je Brno lepší než Praha, ptá se Guardian?

Foto: Miroslav Šára, Právo

Brno při pohledu z Petrova.

Článek

"Krásné Brno, druhé největší město České republiky. Ceny a fronty jsou jen zlomkem oproti těm pražským..." začíná článek od Tima Bryana v listu Guardian.

Nejvíce ho potěšilo, že mu stačí jen 70 liber (asi 2 000 korun) na celý víkend. Vyzdvihuje kompaktnost celého města, kde nepotřebujete jezdit taxíkem a dojdete malé vzdálenosti pěšky.

Špilberk, vila Tugendhat a levné pivo

"Centrum je překvapivě bohaté na památky. Domy Habsburků, opery, komunistické koncertní haly," a jako třešničku na dortu dodává funkcionalistickou vilu Tugendhat, která je s hradem Špilberk zapsána na seznam UNESCO. Od uceleného centra je to jen kousek.

Bryan hlavně oceňuje dobré a levné jídlo s pitím. "Zatímco v Praze nutně musíte umět plynule česky a orientovat se, abyste našli pivo do jedné libry, v Brně je pivo levnější než voda," rozplýval se Bryan.

Během víkendového výletu vyzkoušel Bryan i několik restaurací a hospůdek. Svůj limit 2 000 korun za víkend nepřesáhl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám