Hlavní obsah

Bez vstupenky ani krok. Populární sardinská pláž zavede denní limity návštěvníků

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maximálně 1500 lidí denně. Takový limit plánují zavést sardinské úřady pro tamní populární pláž La Pelosa. Návštěvníci, kteří se na ní budou chtít slunit, si budou muset za poplatek koupit vstupenku. Zatím však není jasné, na kolik je vyjde. Informoval o tom server Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Pláž La Pelosa

Článek

Tímto krokem chtějí orgány zajistit, aby na pláži nedocházelo k přelidnění, a především k jejímu ničení. La Pelosa každoročně přitahuje tisícovky lidí, od příštího léta to bude ale maximálně 1500 za den.

Podle starosty letoviska Stintino Antonia Diany bude prodej lístků zahájen prozatím ve zkušebním provozu. „Peníze vybrané z lístků pomohou s financováním dozoru a údržby,“ uvedl. Radní pro turismus Francesca Demontisová si zase myslí, že nové opatření pláži jedině prospěje.

Na La Pelose, která je považována za jednu z nejhezčích pláží na ostrově, už platí i několik dalších nařízení. Například zákaz kouření. Stejně tak jsou zakázány batohy nebo plážové osušky, na kterých by si turisté mohli nevědomě či vědomě odnášet písek. Krádeže písku jsou na Sardinii trestány vysokými pokutami, až 3000 eur, což je přes 76 tisíc korun.

Od příštího léta se zpoplatní vstup do Benátek

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám