Hlavní obsah

Berlín je nejlepším městem pro mileniály. Praha je na 25. místě

Novinky, mšv

Hlavní město Německa se ukázalo být nejlepší destinací pro mileniály. Vyplynulo to ze studie, kterou provedla nadnárodní společnost Nestpick zabývající se nemovitostmi. Výzkum zohledňoval mimo jiné finančně dostupné bydlení, kvalitu nočního života nebo toleranci vůči přistěhovalcům. Praha se v žebříčku umístila na 25. místě, informoval Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Berlín má skvělý noční život a je otevřený a tolerantní.

Článek

Ve studii se společnost Nestpick zaměřovala na čtyři hlavní kategorie — na takzvaný obchodní ekosystém neboli ekonomiku, základy (do nichž spadá ubytování, ceny jídla apod.), otevřenost a rekreaci neboli volný čas. Jednotlivé faktory pak byly hodnoceny na škále od jedné do deseti, přičemž desítka byla nejvyšší.

Berlín se ukázal být tím nejlepším městem, protože dokáže mladé lidi zaujmout nejen neutuchajícím nočním životem, ale také otevřeností a rovností. A to nejen v rámci pohlaví, ale například i co se týče menšin. V německé metropoli je silná komunita LGBT a také velká tolerance vůči přistěhovalcům. Vysoké hodnocení si vysloužilo město také za stravování, dopravu, festivaly a další kulturní akce.

Malá otevřenost v Česku

Druhé místo v žebříčku obsadil kanadský Montreal, který bodoval také díky své otevřenosti a toleranci. Třetí skončil Londýn, čtvrtý Amsterdam. Obě metropole jsou mezi mladými lidmi velmi populární, jejich umístění na vysokých příčkách proto není žádným překvapením. Barcelona skončila sedmá a Paříž až patnáctá.

Praha se dostala do druhé dvacítky. Vedla si ovšem poměrně špatně, co se týče otevřenosti. Za rovnost pohlaví si vysloužila 3,1 bodu, za toleranci k imigrantům pouhých 2,2. Nejlépe si vedla v toleranci sexuálních menšin, za kterou ji bylo přiděleno 6,1 bodu. Noční život dostal 9,1 bodu.

Příliš nebodovala australská města. Sydney skončilo 24., tedy před Prahou. Lépe, na 21. místě, se umístilo Melbourne. Ale například Brisbane skončilo až 73, Canberra s Perthem na 94. a 99. místě.

Nejlepší města pro mileniály
1. Berlín, Německo
2. Montreal, Kanada
3. Londýn, Spojené království
4. Amsterdam, Nizozemsko
5. Toronto, Kanada
6. Vancouver, Kanada
7. Barcelona, Španělsko
8. New York, USA
9. Cologne, Německo
10. Manchester, Spojené království
11. Hamburk, Německo
12. Bristol, Spojené království
(...)
25. Praha, Česká republika
Zdroj: Nestpick.com

Kdo jsou mileniálové?

Označení mileniál se v obecné rovině používá pro lidi, kteří dosáhli dospělosti na přelomu tisíciletí (od slova milénium). Někdy se tito jedinci označují také jako Generace Y a jejími příslušníky jsou ti, kteří se narodili mezi lety 1978 a 1999, nebo dokonce až 2004.

Reklama

Výběr článků

Načítám