Hlavní obsah

Baleáry se chystají tvrdě zakročit proti opilství

Novinky, mšv

Vysoké pokuty nebo třeba vyhazov z hotelu. Takové postihy mají již brzy čekat zejména turisty, kteří to na Baleárách, konkrétně na Ibize a Mallorce, přeženou s alkoholem. Informuje o tom server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nové zákony, které by umožnily špatné chování v souvislosti s alkoholem tvrději postihovat, se aktuálně projednávají. Do finále by se měly dostat koncem ledna příštího roku.

Rozšíří se omezení pití alkoholu na ulicích v některých oblastech s bary a kluby, přičemž podnikům může podle nových nařízení hrozit až tříměsíční uzavření, pokud svým hostům pití mimo vyhrazené prostory umožní. Mimo to má být takové chování postihováno pokutami v řádu desítek tisíců eur.

Palma de Mallorca omezí pití alkoholu na ulici

Cestování

Tvrdá opatření se dotknou také nebezpečné zábavy zvané balconing, při níž lidé buď skáčou z balkonů do bazénu nebo balkony přelézají, často právě pod vlivem alkoholu. Pokud bude některý z hostů při této aktivitě načapán, má být bezpodmínečně vykázán z hotelu.

Vláda Baleár chce tímto krokem přispět k vymýcení špatného chování, které v některých oblastech na ostrovech poslední roky bují. Konkrétně jde o letoviska Magaluf na Mallorce nebo Sant Antoni de Portmany na Ibize, což jsou oblíbené párty lokality, zejména mezi britskými turisty.

Reklama

Výběr článků

Načítám