Hlavní obsah

Autovlaky na Jadran i do Vysokých Tater

Právo, Jiří Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

České dráhy (ČD) budou i v letošní letní sezóně vypravovat autovlaky na Jadran a do Vysokých Tater. Ten první vyjede z pražského hlavního nádraží do Splitu už 22. června.

Článek

"Na rozdíl od minulé sezóny bude autovlak Jadran jezdit denně až do 7. září. K tomu, abychom z něj udělali pravidelný spoj, nás vedl velký zájem řidičů. Při cestě do Chorvatska rádi dají přednost vlaku, když vědí, že auto pojede s nimi. Ušetří si tak dlouhé hodiny za volantem a přitom se budou moci vydat hned z nádraží na cesty ve vlastním voze," řekl včera Právu mluvčí ČD Ondřej Kubala.

Autovlak vyjede z Prahy v 7 hodin 54 minut a na území Česka bude ještě stavět v Havlíčkově Brodě, Brně a Břeclavi. Do Splitu dorazí následující den ráno v 5 hodin 45 minut. Zpáteční cesta začíná vždy ve 20 hodin 56 minut a potrvá třiadvacet hodin.

"Za přepravu osobního auta z Prahy do Splitu zaplatí cestující v jednom směru 1610 korun (56,48 eura). Přeprava motocyklu ho přijde na 1127 Kč (39,54 eura)," informoval Kubala.

Kromě toho bude cestující v autovlaku muset zaplatit jízdné, které je z Prahy do Splitu 2038 Kč a z Brna do Splitu 1705 Kč.

"Při použití jízdenky City Star Chorvatsko však tuto cenu zaplatí jen první z až pětičlenné skupiny. Ti ostatní dostanou výraznou slevu. Čtyřčlenná skupina dospělých, z nichž alespoň jeden vlastní In-kartu Rail Plus, tak pojede do Splitu za 1078 korun (37,80 eura) na jednu osobu," sdělil Kubala.

Další autovlaky vypravují České dráhy na Slovensko. Do Košic odjíždí autovlak z pražského hlavního nádraží denně ve 20 hodin a do Popradu ve 22 hodin. Za zpáteční jízdenku z Prahy do Popradu či Košic zaplatí řidič (včetně přepravného za automobil) 1450 korun nebo 50,90 eura. Trasu autovlak zvládne za necelých devět hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám