Hlavní obsah

Australany naštvaly lascivní vzkazy z kamenů na pláži

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vulgární obrázky nebo lascivní vzkazy poskládané z kamení. S takovými výjevy se musejí čas od času potýkat Australané žijící nedaleko pitoreskní pláže Granite Bay ve státu Queensland. Uklízení tohoto typu umění po turistech je už otravuje, o to víc, že se pláž nachází na území národního parku Noosa, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Pláž se nachází na území národního parku Noosa.

Článek

Pošli nahé fotky, vegan, Polsko. To jsou jen některé ze vzkazů poskládaných z oblázků, které se na pláži za poslední dobu objevily. Mezi těmi lascivnějšími bylo také vyobrazení penisu. „Představte si, jak rychle by byl tento krásný národní park zničen, kdyby se o něj lidé nestarali,“ napsal místní rezident Dennis Massoud, který pracuje pro lokální turistickou organizaci a sdílel fotky vzkazů na Facebooku.

Massoud zorganizoval úklid, aby pláž uvedl do původního stavu. „Bylo nás deset, kdo jsme oblázky dávali zpět k ostatním. Ještě nám ale dost práce zbývá,“ doplnil s tím, že hlavními viníky jsou prý batůžkáři z Evropy. Vzkázal jim, aby jejich návštěva měla co nejmenší vliv a nezanechávali po sobě žádné stopy.

„Není nic odpornějšího než vidět všechna ta graffiti z oblázků na panenské pláži. Nechte přírodu na pokoji,“ obul se do „umělců“ jeden z uživatelů Facebooku. „Nevidím rozdíl mezi tímhle a mezi graffiti. Někdo to zas musí uklidit. Vy, ignoranti, jste stejní jako ti, kteří napříč národním parkem nechávají cigaretové nedopalky,“ napsal další.

Bez vstupenky ani krok. Populární sardinská pláž zavede denní limity návštěvníků

Cestování

Manipulace s oblázky má obecně i další rozměr. Pod kameny často žijí brouci, kteří jsou tak vytrženi ze svého poklidného života. Odnášení oblázků pak může přispívat podle expertů i k erozi, protože pláž nemá přirozenou obranu proti větším vlnám a podobně. Na spoustě míst po světě je proto odnášení kamenů i písku trestáno vysokými pokutami. A to například ve Velké Británii nebo na Sardinii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám