Hlavní obsah

A už se točí. Takhle vypadá největší vyhlídkové kolo na světě v pohybu

V Dubaji se ve čtvrtek poprvé rozjelo vyhlídkové kolo Ain Dubai. Je vůbec největší na světě, na výšku měří závratných 250 metrů a v jednu chvíli pojme až 1750 lidí. Rotace pak trvá přes půl hodiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Dubaji otevřeli největší ruské kolo na světěVideo: Reuters

 
Článek

Provoz kola Ain Dubai neboli dubajského oka odstartoval slavnostní show u příležitosti světové výstavy Expo 2020. Návštěvníkům se z jeho 48 klimatizovaných kabin naskýtají výhledy zejména na moře a čtvrť Dubai Marina. Lze si však prohlédnout také blízký umělý ostrov Palm Džumeira a při dobré viditelnosti hotel Burdž Al Arab či mrakodrap Burdž Chalífa.

„Je to největší vyhlídkové kolo, takže jsem docela dost nadšený, že tu můžu být,“ uvedl jeden z návštěvníků atrakce pro agenturu Reuters.

„Zrovna je západ slunce, jsme natěšení. Bude tu ohňostroj a blázinec. Tohle se zapíše do historie,“ uvedla při pohledu na atrakci turistka.

Zájemci si mohou vybrat ze tří druhů kabin, přičemž cena jednoho svezení začíná na 130 dirhamech, tedy zhruba 770 korunách. Generální ředitel atrakce Ronald Drake už dříve uvedl, že kolo nabídne také řadu jedinečných zážitků, například stolování či kulturní akce.

Výhled z 200 metrů. Příští měsíc se v Dubaji otevře unikátní panoramatický bazén

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám