Hlavní obsah

Výstava strašidel na zámku v Dobříši

Novinky, Klára Beščecová

Strašidelná podívaná nazvaná Dobříšské přízraky čeká na každého návštěvníka dobříšského zámku, který se odváží vstoupit do tajemných zámeckých mansard, v nichž se nachází podivuhodný svět záhad a děsivých zjevení.

Foto: Klára Beščecová
Článek

Návštěva rokokového zámku Dobříš, který byl v roce 1998 navrácen do soukromého vlastnictví současnému majiteli Jerome Colloredo-Mannsfeldovi, nabízí vedle klasických prohlídkových okruhů po interiérech zámku a prohlídky vzácné zahradní architektury ve francouzském a anglickém parku, ještě další nepříliš obvyklou podívanou. Jedná se o výstavu Dobříšské přízraky, která návštěvníky zavede do magické říše kouzel a strašidel.

Expozice inspirovaná místními pověstmi, o které není v okolí hustý brdských lesů nouze, slibuje zážitek pro dospělé i pro děti.

V zámeckém prostředí tak můžete zažít mrazivý pocit při pohledu na nejrůznější strašidelné přízraky od lesního skřítka, děsivého vodníka až po temného ďábla, krutou čarodějnici či mrazivý přízrak, kterou nemá lidskou, ale psí hlavu. Atmosféru ještě podtrhuje všudypřítomná děsuplná hudba.

Výstava je pro návštěvníky otevřena celoročně. Jedná se o samostatný, přibližně dvacetiminutový prohlídkový okruh s průvodcovským výkladem.

Reklama

Výběr článků

Načítám