Hlavní obsah

Vídeňské termální lázně patří k největším v Evropě

Novinky, Milan Haluška

Vídeňská metropole je známá především překrásnými pamětihodnostmi. Na jejím jižním okraji se ovšem nacházejí i termální lázně Therme Wien, které jsou největšími a nejmodernějšími městskými termálními lázněmi v Evropě.

Foto: Cathrine Stukhard/Therme Wien

Termální lázně Vídeň

Článek

Lázně nabízejí návštěvníkům překrásnou objevnou cestu vodními kaskádami a fontánami. Celý areál je podél potočního koryta rozdělen do několika wellness stanovišť: Kámen krásy, Kámen klidu, Kámen zážitků a Kámen fitness.

Mezi těmito stanovišti leží dva termální areály, s vnitřními a vnějšími bazény, teplými lavicemi a lehátky, zvoucími k odpočinku.

Pro náročnější návštěvníky jsou k dispozici vodní lůžka, romantický jeskynní bazén, lehátka alfa sféry pro hloubkovou relaxaci, odpočívárna s krbem, největší lázeňská knihovna Rakouska, odpočívárna s poslechem předčítaných knih a kino. Oba léčebné prameny jsou také díky svému obsahu síry 62,4 a 64 mg/l nejúčinnějšími prameny v Evropě.

Dětem areál nabízí velké možnosti. Mohou využít čtyři různé skluzavky, kanál s divokou vodou, tři skokanské věže, park pro vodní hry, loutkové divadlo a karaoke scénu. Nabídku uvnitř lázní doplňují animační programy pro děti a hlídání dětí.

V letním i zimním období pod širým nebem

V termálních lázních je k dispozici i venkovní areál - takzvaná Zahrada ročních období. Ten prošel rekonstrukcí a kromě 25 metrů dlouhého sportovního bazénu, bazénu s pramenitou a slanou vodou a dalších bazénů nabízí i hřiště na plážový volejbal, dráhu na bocciu, letní bar, masáže pod širým nebem a spoustu lehátek k opalování a relaxaci.

Při udělování renomovaných cen European Health & Spa Awards 2011 získaly lázně 1. místo v kategorii nejlepší termální lázně a 3. místo v kategorii nejlepší léčebné lázně. Loni na podzim dostaly vídeňské termální lázně ještě navíc i ocenění EWA Marketing Award, které je považováno za evropského Oskara pro lázně.

Ceny vstupného včetně dalších informací naleznou návštěvníci na internetových stránkách lázní.

Reklama

Výběr článků

Načítám