Hlavní obsah

Poslední prázdninová příležitost vidět hrad Malenovice po setmění

Novinky, Blanka Kovandová

Pokud máte rádi lehké mrazení v zádech a smysl pro krásu starých časů i dobrodružství – určitě si v sobotu 13. srpna naplánujte večer cestu na hrad Malenovice. Když totiž jeho kamenné zdi zahalí tma, můžete v jeho spletitých chodbách a zšeřelých sálech narazit na zvláštní bytosti…

Foto: Filip Lang

Po hradě v noci bloudí různé přízraky

Článek

Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně, které hrad spravuje, spojilo i tentokrát své síly se skupinou historického šermu Revertar, aby návštěvníkům společně připravili na sobotu nezapomenutelné zážitky. „Červencová noční prohlídka byla velmi úspěšná – během noci si hrad prošlo přes 600 lidí. Blízká sobotní akce je druhou a zároveň poslední možností si o těchto prázdninách prohlédnout prostory malenovického hradu v noci,“ upozornil kastelán Luděk Bubeník.

Noční prohlídky začínají v 21 hodin a jsou plánovány do 23 hodin. Program přitom poběží po celou dobu akce. Nepůjde ovšem o komentované prohlídky ve skupinách, ale každý z návštěvníků si přístupné prostory hradu může projít sám. Na nádvoří se příchozí stanou svědky rytířského klání i tajemného tance orientální krásky Aaminah Safi a i přímo v hradních zákoutích nebude o překvapivá setkání nouze.

„Pro návštěvníky bude po celou dobu akce k dispozici stánek s jídlem a pitím. Vstupné je pro dospělé, seniory a studenty 50 korun a pro děti od 6 do 15 let 30 korun. A zároveň i upozorňujeme, že vzhledem k pozdním hodinám konání akce není moc vhodná pro malé děti do 6 let,“ dodal kastelán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám