Hlavní obsah

Ujčík: Proti Slavii chci hrát finále

Novinky, Marek Burkert
PRAHA

Hokejová Sparta získala do konce ročníku trumfové eso - Viktora Ujčíka. Obávaného útočníka čekají v sezóně minimálně dva prestižní zápasy se Slavií, nostalgii za působením v Edenu ale prý Ujčík již necítí. "Pokud mě někdo z beků Slavie netrefí tak, že ztratím orientaci, tak budu určitě útočit na tu správnou branku," směje se.

Foto: Jana Digrinová

Zámek v Mníšku pod Brdy zve k odpočinku i pobavení.

Článek

Jaká byla vaše první reakce na výměnu do Sparty?

Abych řekl pravdu, něco už jsem tušil od středy. Ale rozhodující pro mě bylo, že jsme si s panem Hadamczikem vyjasnily některé věci z minulosti, konkrétně ze společného působení v Třinci. Ukázalo se, že spolupráce je možná a to bylo pro mě rozhodující. Jinak jsem ale všechno řešil trochu ve spěchu, v Plzni jsem si dokonce zapomněl registrační průkaz.

Netajil jste se, že každodenní dojíždění do Plzně je pro vás ubíjející...

Když to trvá jeden měsíc, dá se to přežít, ale po čase se z toho stane strašný stereotyp. Vstávání v půl sedmé ráno mi taky moc nevyhovovalo. Nikdy jsem ale nezastíral, že se v Plzni chci usadit, jenže jsem pro rodinu nesehnal odpovídající byt a přespával jsem v jednom penzionu jen díky vstřícnosti majitele.

Loučil jste se tedy s Plzní v dobrém?

Samozřejmě. Podali jsem si ruce a rozešli se v klidu. Začátek jsem měl v klubu výborný, ale poslední měsíc mi příliš nevyšel, čekalo se ode mě hodně gólů, ale ty přestaly padat. V Plzni byl každý zápas strašně důležitý z hlediska postupu mezi osmičku. Zlomem bylo asi utkání na Slavii, které mi moc nevyšlo. Strašně moc jsem se tam chtěl ukázat, ale spálil jsem dvě tutovky a zbytek odehrál ve velkém útlumu.

Vypadá to, že je ve vás ještě nostalgie za působením na Slavii?

Když jsem šel do Plzně, bylo to proti mé vůli. Ale už je to za mnou. Slavii ta výměna pomohla a já jí to přeju. Z její strany jsem na odchod do Sparty žádnou reakci nezaznamenal. Jen Milan Antoš mi poslal textovku, že mě zase vítá v Praze.

Co tedy čekáte od sparťanského angažmá?

Hlavně, že mi to zase půjde. Ale nejde jen o mě, chci udělat něco pro klub. Když mi trenéři řeknou, abych šel bránit, tak to udělám. Důležité bude hlavně play-off, tam chci pomoci především.

Osobní plány si tedy nedáváte?

Budu prostě hrát tam, kde mě budou platit. Nemůžu si dovolit sedět doma se založenýma rukama. Musím se starat o sebe a rodinu. Ta je na prvním místě. A v týmu určitě nejde o to, jestli dám 40 gólů, ale jestli se Sparta dostane do finále.

V sezóně vás čekají ještě minimálně dvě derby proti Slavii...

Už jsem proti Slavii nastupoval v dresu Plzně, tak z toho nechci dělat vědu. Pocit hrát derby je sice trochu jiný, ale pokud mě někdo z beků Slavie netrefí tak, že ztratím orientaci, tak budu určitě útočit na tu správnou branku. Nebylo by špatné potkat Slavii ve finále, jenže to je ještě daleko.

Jste si vědom toho, že na Spartu se chce opravdu každý tým extraligy vytáhnout?

Já jsem nikdy nedostával od obránců moc prostoru, vždy jsem si ho musel tvrdě vybojovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Reprezentant Ujčík se znovu stěhuje: do Sparty!

Vyhlášený kanonýr Viktor Ujčík v letošním ročníku již podruhé mění působiště. Z Plzně, kam přišel na hostování ze Slavie, se opět stěhuje do Prahy. Nezamíří...

Výběr článků

Načítám