Hlavní obsah

Tvrdě pracujete? Nechte se zaměstnavatelem poslat na antistresovou dovolenou

Je to až paradoxní. V okamžiku, kdy lidé mají prostředky na to, aby své tělo hýčkali v relaxačních a wellness centrech, nemají čas a často ani chuť. Což je chyba, protože právě české lázně, wellness a další služby hýčkající tělo i mysl patří k tomu, za čím se k nám vracejí i zahraniční turisté. Důležitost kvalitního odpočinku si uvědomují i zaměstnavatelé, kteří začínají své zaměstnance posílat na antistresové a relaxační pobyty.

Článek

Podle nedávného výzkumu tráví Češi v práci stále více a více času – drží se dokonce na špičce celé Evropské Unie. A firmy si uvědomují, že pokud nechtějí, aby jejich nejlepší zaměstnanci ztratili motivaci a chuť do nové práce, musí si je hýčkat. Proto stále více firem sponzoruje relaxační programy a protistresové aktivity.

Není výjimkou, že polovina zaměstnanců je vyslána utužovat kolektiv a relaxovat na hory, ta druhá zase do lázní. Výdaje se pak firmě ale mnohonásobně vrátí ve formě větší produktivity. Speciální rehabilitační programy v přítomnosti hotelového lékaře najdou případný zdroj problémů a klient potom dostane několik rad, jak se jich pro příště vyvarovat.

Lázně pro každého a na každý den

Ne každý má ale to štěstí, že pracuje ve společnosti, která se o své zaměstnance tak ukázkově stará, a pokud se chce hýčkat, musí do lázní vyrazit sám. Do českých lázní se už dnes nejezdí jen na dlouhodobé pobyty za léčbou nemocí, ale část klientů sem vyráží třeba jen na víkend – aby si odpočinuli a nabrali nové síly.

Jednou z možností, jak tu strávit víkend, je detoxikační kúra, při které načerpáte nové síly a pookřejete na těle i na duši. Celý pobyt se vám věnují ti nejlepší profesionálové a úsilí a investice vložené do péče o tělo se vám v budoucnu několikanásobně vrátí.

Co je to wellness?
Wellness je možné chápat jako životní styl, který se snaží různými metodami snižovat zdravotní rizika a působit preventivně proti chorobám. Pionýry wellness stylu se staly v 60. letech dva lékaři – Halbert Dunn a John W. Travis, kteří se snažili do medicíny, zaměřené do té doby jen na úroveň chorob, zakomponovat tzv. koncept „úrovně zdraví“ - stav, kdy se člověk cítí dobře nejen na těle, ale i na duši, konstruktivně používá mysl, projevuje emoce, je kreativní a má aktivní zájem o dění okolo sebe.

Lázeňské relaxační balíčky obsahují například i bylinkové koupele, reflexní masáže chodidel a další procedury. Výběr je v současnosti hodně široký a není problém sestavit program kompletně podle požadavků toho kterého klienta. Do lázní už se také nejezdí sólo a není výjimkou, že tu několik dní stráví skupina kamarádek. To, že svěřené starosti jsou poloviční starosti, tady platí o to víc, že si můžete přítelkyním postěžovat v příjemném prostředí centra během masáže nebo ve vířivce.

Kdy si najdete čas na sebe?

„Ti, kteří by si na sebe měli udělat nejvíc, se tomu často nejvíce brání,“ má jasno jeden z lékařů, „aby vaše pracovní tempo neskončilo absolutním vyčerpáním a zhroucením, dopřejte si alespoň krátkodobý relax.“ Večeře v romantické restauraci, posezení v pivnici nebo víkend s rodinou v pronajatém apartmánu s vlastní lednicí, mini barem a masérem, který se bude věnovat celé rodině.

Jde jen o to překonat lenost a pohodlnost. Zkuste příště při cestě skrz Václavské náměstí na chvíli zastavit a vyzkoušejte třeba nový bazén, který tu v podzemí jednoho hotelu před nedávnem vznikl, nebo vyměňte čas od času každodenní pizzu zhltnutou v poklusu za regenerační saunu, která stojí srovnatelný peníz.

Přečtěte si dále:

Psali jsme i o Baby friendly hotelech nebo místech, kam vyrazit za relaxem. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky.

Inzertní sdělení: Kam vyrazit za relaxem a regenerací?

EuroAgentur Hotels & Travel, největší česká hotelová a gastronomická společnost & incomingová agentura, pro vás ze své nabídky vybírá nejlepší hotely:

Hotel v klidné části Prahy nedaleko historického centra nabízí nejen moderní wellness centrum, saunu a masáže, ale i kolibu s příjemným posezením a unikátní atmosféru budovy z 18. století.

Hotel leží v samotném srdci té nejživější části Prahy – na Václavském náměstí. Užijete si tu ale i klid, protože část pokojů má výhled do klidných Františkánských zahrad. Užít si můžete i bazén a prvotřídní fitness.

Karlovarský hotel Jessenius leží v bezprostřední blízkosti kolonády. Hotel nabízí vlastní balneo-centrum, kde vám lékař nastaví váš program přesně na míru. A když budeme mít chuť a čas, můžete si užít cvrkot kolonády.

Anketa

Využíváte služe wellness center?
Ano, poměrně často
1,8 %
Ano, ale jen zřídka
11,5 %
Ne, nemám na to čas
9,2 %
Ne, jsou drahé
66,4 %
Ne, ale z jiného důvodu
11,1 %
Celkem hlasovalo 217 čtenářů.

Inzertní sdělení: Tipy pro každodenní relax

Pokud vám nezbývá čas na delší pobyt v lázních, můžete si užít krátkodobý relax – třeba v posilovně, relaxačním centru, vířivce nebo bazénu. Některé pražské hotely tyto služby nabízejí i pro neubytované a my jsme vybrali ty nejzajímavější.

Václavským náměstím každý den doslova probíhají stovky a tisíce uspěchaných lidí a jen málokdo z nich ví, že za zdmi tohoto hotelu se skrývá v podzemním patře bazén, který není k dispozici jen hotelovým hostům, ale i veřejnosti. Vybudovaný byl teprve loni a součástí jsou i masážní trysky a hlavice. Navíc se nemusíte bát, že jeho návštěvu nestihnete z časových důvodů – otevřeno tady mají až do půlnoci.

Wellness centrum je momentálně součástí i tohoto hotelu. A i tady ho kromě hotelových hostů mohou využít i lidé, kteří v hotelu ubytování nejsou. V relaxačním centru jsou k dispozici sauna, solárium, relaxační lavice, lázně Kneipp a sprchový kout s masážními tryskami, pralesním deštěm a alpským vodopádem.

Karlovy Vary – perla českého lázeňství

Karlovy Vary jsou nejznámější a nejnavštěvovanější české lázně, kam míří ve velkém i zahraniční turisté. Podle legendy je náhodou objevil při honu Karel IV. a tuto událost dodnes připomíná socha kamzíka nad městem. Z bezpočtu hotelů, které tu jsou, jsme pro vás vybrali:

Naproti Mlýnské kolonádě stojí hotel, kde vám nabídnou kompletní lázeňskou péči, kterou pro vás individuálně sestaví lékař podle výsledků vstupní podmínky. Relaxu a ozdravování těla se tady můžete věnovat „jen“ týden, ale klidně i dva nebo tři.

Související články

Výběr článků

Načítám