Hlavní obsah

Romantické pobyty v hotelích nabízí privátní vířivku i donášku snídaně až do postele

Plánujete strávit romantický víkend ve dvou v příjemném hotelu v Krkonoších, na Moravě nebo třeba na západě Čech? Zkuste společný zážitek ještě vylepšit a objednejte své přítelkyni třeba čokoládovou masáž. Uvidíte, že odměna bude více než sladká.

Článek

Ať už jste čerstvě zadaní, nebo v manželství kroutíte dvacátou sezonu, rozhodně platí, že vztah by se měl udržovat a neměl by zevšednět. Největším zabijákem je rutina a jen minimum lidí proti ní bojuje formou občasných víkendových výletů za romantikou a soukromím.

Několik kliknutí… a je to!

Přitom obzvlášť v poslední době nabízejí některé české hotely víkendové programy speciálně určené pro dvojice. Frčí jak klasické pobyty s večeří při svíčkách a snídaní do postele, tak pobyty ke speciálním příležitostem. „Hitem se stávají takzvané pobyty na usmířenou,“ říká k tomu manažerka jednoho z hotelů.

Co všechno nabízejí české hotely v rámci romantických víkendů?
Na rozdíl od klasických pobytů lze romantický víkend ve dvou zpestřit „romantickými balíčky“, které některé české hotely nabízejí k dokoupení k běžnému pobytu. Základním servisem bývá donáška veškerého občerstvení přímo na pokoj, připravené vychlazené šampaňské a absolutní soukromí. Hotely, dobře si vědomy afrodiziakálních účinků čokolády, do ceny pobytu také často zahrnují i čokoládové pralinky nebo čokoládové masáže. Pokud hotel disponuje wellness centrem, je součástí víkendu i několik relaxačních procedur nebo půlhodinka ve dvou v privátní vířivce. Tato služba je obzvlášť žádaná.

„Pánové to mají v okamžiku, kdy se rozhodnou pro tuhle formu usmiřování, značně usnadněné,“ dodává se smíchem manažerka. „Sednou k internetu, párkrát kliknou a mají zajištěný kompletní víkendový servis jak pro sebe, tak pro svou drahou polovičku.“ Existuje i několik specializovaných webů, ve kterých se dají romantické balíčky v hezkých hotelích objednat. I tady můžete vybírat z nepřeberného množství alternativ a doplňkových služeb.

V ceně romantického pobytu obvykle není jen nocleh, ale i večeře přímo na pokoj, láhev sektu, půlhodinka v privátní vířivce a wellness služby. „Ty ocení právě spíš ženy než muži,“ doplňuje ještě. A k dispozici nejsou jen klasické masáže, ale i jejich speciální odnože. Rozhodně nic nezkazíte hitem poslední doby – masáží s lávovými kameny nebo čokoládovou masáží s následným zábalem.

Čokoládová masáž je dobrá pro uvolnění

Čokoládová masáž navozuje příjemnou náladu. U toho ale její účinky ani zdaleka nekončí. Speciálně upravená čokoláda se naředí s kokosovým nebo mandlovým olejem a po peelingu se s ní masíruje povrch celého těla. „Pokožka je po masáži nejen provoněná, ale i zvlhčená a vypnutá. Ženy pak ocení, že funguje i na strie,“ vypočítává dopady čokoládové kúry odbornice na tyto masáže. Nad to uvolňuje ztuhlé svaly a podle mnohých je smyslná.

Romantické víkendové pobyty ale nejsou jen výsadou pro mladé, nesezdané nebo čerstvě provdané páry. „Momentálně se stávají i oblíbeným dárkem k výročí,“ doplňuje další informace manažerka jednoho z hotelů. Ideálně v okamžiku, kdy pár tráví veškerý svůj volný čas s dětmi. Ty jeden víkend prostě pohlídají prarodiče a manželé mohou strávit celých 48 hodin jen sami dva.

Nad tím, že někteří ohrnují nad těmito službami nos kvůli ceně, jen pokrčí rameny. „Peníze investované do této aktivity rozhodně nejsou vyhozené z okna. Vždyť do čeho jiného by měl člověk investovat než do toho, aby se cítil fajn jak on, tak jeho nejbližší,“ vyjmenovává nejčastější argumenty hostí. Navíc jen málokterý z těchto kritiků ví, že služby hotelu nekončí jen u ubytování a stravy, ale o klienty je postaráno na všech frontách – počínaje šampaňským, večeřemi při svíčkách a konče wellness procedurami.

Hledáte-li tedy už delší dobu prvek, který by přinesl do vašeho partnerského vztahu trochu více romantiky a žádaného souladu, zkuste se poohlédnou po něčem podobném. Možná zahrajete své partnerce či partnerovi na tu správnou strunu.

Čtěte dále:

Přečtěte si také další zajímavé články o cestování po Česku. Například o tom, jak prožít dovolenou s malými dětmi v poklidu nebo o dobrých welness hotelech. Přehled všech článků naleznete v rubrice.

Inzertní sdělení: Tipy kam na romantický víkend ve dvou

OREA HOTELS, největší český hotelový řetězec s více než 20 hotely v těch nejatraktivnějších lokalitách České republiky vybírá z nabídky romantických hotelů:

Wellnes hotel na břehu Brněnské přehrady. K dispozici moderní wellness centrum, každý prázdninový pátek se na venkovní terase griluje, popíjí a tančí.

Horský hotel propojující tradici s moderním přístupem. Túry po okolí Harrachova, čokoládové procedury, komfortní pokoje a výborná kuchyně v hotelovém restaurantu.

Hotel v centru Mariánských lázní na Hlavní třídě. Nedaleko je zpívající fontána, přímo v hotelu jsou k dispozici služby kadeřnice, kosmetičky a relaxační centrum.

Autor: Lucie Štěrbová & OREA HOTELS

Anketa

Co se vám v nabídce romantických služeb hotelů líbí nejvíce?
donáška občerstvení až na pokoj
3,8 %
naprosté soukromí
14,1 %
vychlazené šampaňské
1,1 %
donáška snídaně do postele
2,7 %
čokoládové masáže
1,1 %
pobyt v privátní vířivce
36,3 %
relaxační procedury
38,5 %
večeře při svíčkách
2,4 %
Celkem hlasovalo 262 čtenářů.

Inzertní sdělení: Hotely s romantickým programem

Kam vyrazit na víkend ve dvou? Nabídek romantického ubytování je mnoho, ale jen v některých hotelech vám nabídnou naprosto unikátní služby. Najdete je například zde:

OREA Wellness Hotel Santon

OREA Wellness Hotel Santon leží v příjemném a romantickém prostředí Brněnské přehrady. Podle klientů i personálu je hotel ideálním místem pro uklidnění těla a duše po náročném období. A pokud jste snad řekli, nebo udělali něco, co vás mrzí, pak vězte, že tady máte ideální příležitost vše „vyžehlit“. Hotel má totiž ve své nabídce i „víkendy na usmířenou“. Součástí areálu je i moderní wellness centrum Infinit.

OREA Hotel Bílý Hořec

I harrachovský hotel OREA Hotel Bílý Hořec toho nabízí svým klientům spoustu. Mezi nejoblíbenější pobyty tady patří „Čokoládový víkend“. Na celé dva dny se zahalíte do vůně čokolády a budete hýčkat své tělo masážemi a dobrým jídlem. Smyslná vůně čokolády tady, uprostřed Krkonoš, nepotěší jen vaši pokožku, ale polechtá i chuťové pohárky.

OREA Hotel Bohemia

Za romantikou můžete vyrazit i do západních Čech. V mariánskolázeňském OREA Hotelu Bohemia je v nabídce například víkend „Bohemia & Romance“. Spolu s partnerem před stresem uniknete do komfortního prostředí, kde se personál postará jak o absolutní odpočinutí  vašeho těla a duše, tak o to, aby jste si užili opravdovou romantiku.

Tak trochu jiný dárek…

Hledáte, co dát svému příteli nebo přítelkyni k narozeninám? Web www.ten-pravy-darek.cz nabízí elegantní řešení problému s nedostatkem fantazie nebo času při výběru dárku.  Nabízí mnoho nabídek ubytování – od romantických pobytů pro zamilované páry přes vital programy až po antistresové relaxační pobyty pro ty, kteří chtějí na pár dní absolutně vypnout.

V nabídce je i dárkový poukaz „na zkoušku“ – zaplatíte ho až v okamžiku, kdy se vašemu blízkému dárek opravdu líbí. K dárku můžete připojit i originální elektronické přání. Navíc vše vyřeší jen pár kliknutí.

Reklama

Související články

Když do lázní, tak do Františkových

Pokud si chce někdo vyrazit v Karlovarském kraji na výlet, neměl by vynechat Františkovy Lázně. Už třeba jen proto, že spolu s Mariánskými Lázněmi a Karlovými...

Výběr článků

Načítám