Hlavní obsah

Hrady a zámky lákají v letošní sezóně na nové okruhy a zajímavé výstavy

Například zámek v Mníšku pod Brdy připravil pro děti výstavu s pohádkovými bytostmi, Sázavský klášter obohatil prohlídku o nově zrekonstruovanou fresku ambitu kláštera s námětem Knížete Boleslava I.

Článek

Hrad Křivoklát nabízí výstavu Přemyslovské Křivoklátsko k 900. výročí první písemné zmínky o něm. Blíže ke hradu blíže se jmenuje výstava nových objevů zámku Bečov nad Teplou.

Na hradu Bezděz je připravena výstava o Oldřichovi z Chlumu, prokurátorovi krále Přemysla Otakara II. a především o hlavní postavě středověkých detektivních románů spisovatele Vlastimila Vondrušky.

Hrubý Rohozec zrekonstruoval nové interiéry a Grabštejn zase otevírá kapli sv. Barbory. Opočenský zámek nabízí výstavu s názvem Krása cínu, předmětů ze svých sbírek. Děti si na zámku v Telči mohou prohlédnout výstavu filmových loutek Krysáci na zámku.

Hrad Lipnice zpřístupňuje letos v červnu ochoz na věži Samson. Stejně tak rozšířil prohlídkovou trasu o šest místností hrad Bítov a v Lednici je nový okruh s autentickým vybavením pokojů dětí Lichtenštejnů.

Hrad Veveří otvírá anglický trakt a hrad Pernštejn připravil výstavu o Kryštofu Pavlovi z Liechtenstein-Kastelkornu. Velké Losiny nabízejí speciální audiovizi pro hendikepované návštěvníky, Hradec nad Moravicí představí zrestaurovaný parní stroj.

Reklama

Výběr článků

Načítám