Hlavní obsah

Velký okruh východní Kanadou: Den 4 - venkovem provincie Quebec

Blíží se doba dovolených a někteří stále váhají, kam se vydat. Pro ně přinášíme sérii článků popisující zájezd do východní Kanady tak, jak ho vidí průvodce jedné renomované cestovní kanceláře, která je na trhu již mnoho let a zájezd má dokonale propracovaný. Je pak na každém cestovateli, zda pojede do Kanady sám, nebo s nějakou cestovní kanceláří.

Foto: Archiv

Příroda kolem Chicoutimi

Článek

Dnes nás čeká cesta panenskou přírodou podél řeky St. Maurice po silnici číslo 155. Dostaneme se na nejopuštěnější a nejvzdálenější místa od civilizace až k jezeru Lac St. Jean, kam se běžný turista jen tak nemá šanci podívat. Cesta vede překrásnou kanadskou přírodou převážně listnatými lesy. Projíždíme vesničkami Carigan a La Tuque.

Foto: Jan Kužel America Tours

Krajina v Quebecu

Uprostřed lesů a vodopádů si dáváme piknikovou pauzu na svačinu a vycházku podél řeky. Za cestu několikrát zastavujeme na fotografování přírodních scenérií. Dávno pryč je včerejší atmosféra rušného Montrealu, užíváme si překrásné přírody okolo.

Foto: Archiv

Krajina v Quebecu

Za dvě stovky kilometrů dorazíme na okraj obrovského jezera Lac St Jean, které zdálky připomíná  moře. Po obědě, který si dáváme ve stylové restauraci v městečku Roberval, mám připravenou jednu specialitu nad rámec programu, která se vždycky klientům líbí. Jedná se o návštěvu vesničky Mashteuiatsch, která leží na území indiánského kmene.

Foto: Archiv

Indiánské muzeum

Tady zastavuji u muzea Inuitů, původních obyvatel těchto končin, kteří zde žijí dodnes. Hned u vchodu mě vítá indián Joan, se kterým se znám už pár let, od doby co jsem tohle muzeum objevil. Joan je správcem a zároveň průvodcem většiny návštěvníků. Radostně  se vítá s celou skupinou a nejdřív jdeme do malého kina na instruktážní film o životě  Inuitů, pak procházíme jednotlivé exponáty a Joan upozorňuje na různé zajímavosti.

Foto: Archiv

Indiánské umění

V družném hovoru trávíme více než půl hodiny. Všichni účastníci zájezdu pokládají Joanovi zvědavé otázky o životě jeho inuitské komunity. Od lovu medvědů až po možnosti  práce pro místní indiány. Nakonec koupíme nějaké suvenýry, výtěžek z jejich prodeje je věnován místní škole.

Foto: Archiv

Chicoutimi

Loučíme se s Joanem a vyjíždíme směr Chicoutimi, místa dnešního ubytování. V tomto místě už se domluvíte pouze francouzsky. V podvečer si ještě prohlédneme historické centrum města a společně se projdeme v parku podél řeky  Saguenay, kde obdivujeme zdejší zajímavost – vodotrysk.

Foto: Archiv

Vodotrysk

Po setmění a večeři ve vyhlášené restauraci St. Hubert specializující se na kuřecí maso je čas jít spát.

Foto: Archiv

Večeře v St.Hubert

Zítra nás čeká opravdová lahůdka, plavba  a pozorování velryb.

Autor: Jan Kužel America Tours

Anketa

Jakému masu dáváte přednost?
Drůbež
38,7 %
Vepřové
26,4 %
Hovězí
19 %
Ryby
10,8 %
Maso nejím
5,1 %
Celkem hlasovalo 390 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám