Hlavní obsah

Konec světa je blízko, přícházejí Transformeři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Zemi vládne chaos a planetu pomalu začínají ovládat Transformeři. Podivné zmutované stroje. Jen Vy můžete zachránit lidstvo a porazit je. Takový je jednoduchý příběh filmu Transforneři a nové atrakce v zábavním parku Universal Studios Hollywood, která má být spuštěna 15.5.2012.

Foto: Jan Kužel America Tours

Transformeři útočí

Článek

Měl jsem tu možnost být  mezi prvními cestovními agenty, kteří tuto atrakci vyzkoušeli ještě před jejím oficiálním spuštěním. Pokud pominu pointu příběhu, která se nutně nemusí líbit každému, jedná se o technicky nejdokonalejší atrakci svého druhu na světě. Návštěvníci létají připoutaní ve vozíčcích obrovskou halou, kde část kulis je skutečná a zbytek promítáno 3D. Iluze je dokonalá, turisté si užijí spoustu zábavy.

Foto: Jan Kužel America Tours

Universal City Walk

Otevřením nové atrakce oslaví Universal Studios století své existence. Již 100 let se zde natáčejí filmy a od roku 1964 je ke studiím připojen i zábavní park.

Foto: Jan Kužel America Tours

Transformer

Základem návštěvy je pro turisty projížďka motorovým vláčkem, který jede mezi jednotlivými studii, ulicemi města, které znáte z mnoha filmů. Dostanete se do ulic, které připomínají Evropu, Mexiko, horskou krajinu či moře. Všude tady vznikaly hollywoodské trháky a dodnes se natáčejí filmy. Trasa projížďky se přizpůsobuje aktuálnímu natáčení.

Máte možnost vidět žraloka z filmu „Čelisti“, dům a motel z „Psycho“, havarované letadlo z „Války světů“, či Wistery line, kde se natáčí seriál „ Zoufalé manželky“.

Občas vláček zajede i do budovy studia, kde můžete prožít zemětřesení v metru či útok King Konga, který byl až do nedávna nejnovější - 3D atrakcí. Nahradil tak jednu z nejstarších atrakcí – King Kong, který shořel při požáru v roce 2008.

Foto: Archiv

Čelisti

Návštěvníci uvidí kulisy, studia a rekvizity  ze stovek známých filmů, šťastnější zahlédnou živé natáčení. Tím se tento zábavní park liší od všech ostatních podobných tematických parků v USA.  Má sice své dvojče ve floridském Orlandu, ale tam právě chybí projížďka po stopách natáčení filmů. Hollywood je jen jeden.

Foto: Archiv

Mumie

Po vysednutí z vláčku můžete absolvovat atrakce na téma různých filmů. K těm nejznámějším patří Jurský park, kde padáte s vozíkem do vody do propasti přes 70 m, strašidelná horská dráha „Pomsta mumie“ či hraná vodní atrakce Vodní Svět. V areálu parku můžete nakoupit spoustu suvenýrů, nebo se vyfotit s dvojníky známých herců.

Foto: Jan Kužel America Tours

Ukázka filmových efektů při jízdě vláčkem po studiích

Na celý park je potřeba minimálně šest hodin, pokud chcete vidět aspoň to nejznámější. Není určen jen pro milovníky filmu, ale patří k největším turistickým atrakcím při návštěvě Los Angeles. Je nejlepším vstupem do světa filmu a iluze, kterou zde přivedli k dokonalosti a umožnili návštěvníkům vnímat jedinečnou tvůrčí atmosféru, která je pro Hollywood tak typická.

Foto: Jan Kužel America Tours

Projížďka po exteriérech

Autor : Jan Kužel America Tours

Anketa

Chtěli byste navštívit Universal Studios Hollywood?
ano
70,4 %
ne
29,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 307 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám