Hlavní obsah

Amerika - shopoholiků je ráj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už cestujete do Ameriky za poznáním, byznysem či navštívit kamarády a známé, jedno snad všichni návštěvníci mají společné. Jsou to nákupy, nákupy tak výhodné, že mnozí si zaletí do Ameriky čistě jen za tímto účelem.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Orlando Premium Outlets

Článek

„Nepřítelem” jsou letecké společnosti, které trvají na tom, aby cestující dodržovali váhu zavazadla, které ještě ke všemu můžeme mít jenom jedno. Doby, kdy každý pasažér mohl mít dva kufry, každý o váze 32 kilo, jsou nenávratně pryč. Prostě se musíme spokojit s limitem jednoho kufru, který může mít 23 kg. Za nadváhu se platí.

Kde a za kolik se dá nakoupit?

Snad všude v USA se dá levně nakupovat. Nejpopulárnější jsou tzv. outletová centra, kterých je po Americe nespočet. V každé velké aglomeraci jsou minimálně dvě takováto centra, ve kterých najdeme stovky značkových obchodů.

Většinou se v outletových centrech dá sehnat půl roku až rok stará kolekce oblečení, která již není „in”, nebo zboží, kterého bylo vyrobeno příliš a v klasických obchodech o něj není zájem. I když nakoupíte rok starou kolekci, nemusíte se bát, že se vám doma v Čechách budou posmívat, že nosíte oblečení, které je již sezonu staré. Takové zboží totiž do Evropy dorazí se zpožděním nebo se americká kolekce do Evropy vůbec nedostane.

Foto: Archiv

Seattle Premium Outlets

Tři pruhy a „háček” již nefrčí

Velmi populární a všem krajanům je známá značka Tommy Hilfiger, která je u nás v Čechách luxusnějším a žádaným zbožím. V Americe je to naopak. Každopádně, když si srovnáte ceny produktů T. H. v ČR a v Americe, zjistíte až 80procentní rozdíl v ceně.

Foto: Michal Kužel America Tours

Nákupní centrum

Quicksilver a Roxy jsou oblíbené a žádané u náctiletých chlapců a dívek. Jedná se o streetové oblečení pro volný čas. Ceny této značky v ČR jsou stále vysoko, triko vyjde zhruba na 700 Kč, o mikinách, kalhotách a doplňcích raději nemluvě. V USA tato značka vyjde o 50 % levněji.

Foto: Michal Kužel America Tours

Nákupní centrum

Byznysové a prestižní oblečení, saka a obleky dobře nakoupíte u Hugo Boss nebo Armaniho. Takový kvalitní oblek vyjde v přepočtu až o 80 % levněji než v České republice. Obchodníkům, kteří tráví pracovní týden v prestižním oblečení a oblecích, se jednoduše vyplatí si do USA zaletět pro 3 - 4 obleky.

Když navštívíte prodejny značkového oblečení Guess v České republice a budete si chtít koupit tričko a džíny, počítejte, že utratíte minimálně 3 000 Kč. V USA byste zaplatili o 60 % méně. Srovnávat se nedá jen cena, ale také výběr zboží, který je bezkonkurenční. Outletová centra jsou velmi dobře zásobena velikostmi a druhy zboží.

Foto: Archiv

Las Vegas Premium Outlets

Snad nejznámější jsou outletová centra Premium outlets, která jsou téměř u každého velkoměsta nebo turistické destinace. V těchto centrech se nachází více jak 150 značkových obchodů a samozřejmostí jsou restaurace, jídelny a kavárny. Hodina na nákup nestačí. Čas tady letí jako voda, a tak byste si na pořádný nákup měli vyčlenit minimálně půl dne.

Foto: Archiv

Jersey Gardens Mall

Významné outletové centrum Jersey Gardens leží u mezinárodního letiště Newark asi 30 km od New Yorku. Jedná se o patrový nákupní komplex, kde najdete více než 200 značkových obchodů. Velikým plus tohoto centra je, že leží ve státě New Jersey, kde se neplatí daně na oblečení a obuv. Takže ceny jsou nižší o tuto daň, která obvykle bývá okolo 6 – 10 %.

Autor : Jakub Fučík America Tours

Anketa

Letěli byste do USA jen za výhodnými nákupy?
ano
44,7 %
ne
55,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 476 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám