Hlavní obsah

Svatba v Las Vegas - je to dobrý nápad?

Stále přibývá Čechů, kteří se rozhodnou vstoupit do manželského svazku v nějaké exotické destinaci. Jednou z nejčastějších je volba Las Vegas. Má to vůbec smysl?

Foto: Chapel of the Flowers

Svatba v Las Vegas

Článek

Pokud se na své svatbě neobejdete bez celé rodiny a všech svých kamarádů, tak to pro vás nebude. Las Vegas je o romantice, místo z jiného světa, kde se snoubí horké pouštní klima s nejpestřejšími výtvory lidské tvořivosti. Je to určitě místo, na které nikdy nezapomenete a odkud se můžete vydat na nezapomenutelnou svatební cestu. Do národních parků, jako je Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion, Death Valley či jezero Lake Mead nebo Lake Powell, všechny jsou jen několik hodin cesty. Pro náročnější je oblíbený odlet na svatební cestu na Havajské ostrovy.

Foto: Archiv

Svatba Las Vegas

Ale zpátky k samotnému Las Vegas. Svatby Američanů se co do počtu hostů velmi liší od cizinců, důvod je jasný, velmi těžko za vámi přijedou všichni vaši příbuzní přes oceán, zatímco na „ americké svatbě“ je průměrný počet hostů 178 a rozpočet kolem 20 000 USD. Není výjimkou, že svatebčané zamíří rovnou po obřadu na hostinu do jednoho z „ All you can eat“ bufetů. Tam mají pouze vyhrazené stoly pro svatbu. Tím se může hostina podstatně zlevnit a velmi často se setkáte s ženichem i nevěstou ve svatebních šatech v bufetu.

Foto: Archiv

Svatba Las Vegas

U cizinců je tomu jinak. Většina příbuzných sleduje svatbu online na internetu, na samotný obřad jezdí většinou jen svědkové, ale ani ty na svatbě mít nemusíte. Rozpočet je tak řádově menší.

Foto: Archiv

Svatba Las Vegas

Svatební package začínají už na USD 200, průměrně Češi utratí za samotný package kolem USD 700. Ten většinou obsahuje ubytování v jednom z luxusních hotelů se snídaní na 3 noci, cestu limuzínou do kapličky, kde se svatba koná, a zpět. Svatební obřad včetně vybrané kytice pro nevěstu a sadu fotografií a video z obřadu. Pak je potřeba počítat s administrativními náklady na získání licence na svatbu a certifikátu po obřadu, což se pohybuje kolem USD 200. Dále je potřeba nechat dokumenty zaslat domů, kde musíte svatbu úředně zlegalizovat. Poslední náklad je letenka do Las Vegas a zpět, jejíž cena se pohybuje dle sezóny mezi 15 000 – 25 000 Kč.

Foto: Chapel of the Flowers

Svatba Las Vegas

Samotná svatba je v kapličkách v Las Vegas velmi profesionální a respektuje vše, co si nevěsta a ženich přejí. Pokud neumí anglicky, nemusí opakovat dlouhý slib a oddávající se spokojí jen s dovětkem „ Yes, I do“. Vstup do manželství vzniká ve chvíli, kdy oba mají v ruce zapálenou svíčku a tou zapálí svíčku třetí. Jakmile plamen zahoří, tak manželství vznikne. Oddávající mají připravené krásné proslovy, všechno je promyšlené do nejmenších detailů a působí hezky.

Las Vegas je továrnou na svatby, ročně zde oddají více než 114 000 párů. To je druhý největší počet na světě, statistiky vede turecký Istanbul, kde se ročně bere průměrně 166 000 párů. Proto jsou zde svatby vypilované k dokonalosti. U české klientely nejsou příliš oblíbené svatby, kde oddává Elvis, nebo kdy obřad probíhá na okraji Grand Canyonu, většina párů si přeje obřad klasický.

Foto: Chapel of the Flowers

Svatba Las Vegas

Svatba v Las Vegas je velmi romantická, ale není pro všechny, tak jako cestování do cizí země jedny vzrušuje a druhé děsí. Pokud se pro ni rozhodnete, Las Vegas je na vás připraveno a určitě nezklame, záleží jen na tom si vybrat do života toho pravého partnera, na to vám ani v Las Vegas záruku nedají.

Autor: Jan Kužel America Tours

Anketa

Líbí se Vám myšlenka svatby v Las Vegas ?
ano
58,7 %
ne
41,3 %
Celkem hlasovalo 900 čtenářů.

Nejjednodušší package :

Romantický obřad se svíčkami

Romantický obřad se svíčkami Reprodukovaná hudba

Romantický obřad se svíčkami Reprodukovaná hudba Jednoduchá růže pro nevěstu

Romantický obřad se svíčkami Reprodukovaná hudba Jednoduchá růže pro nevěstu Květinová ozdoba pro ženicha

Romantický obřad se svíčkami Reprodukovaná hudba Jednoduchá růže pro nevěstu Květinová ozdoba pro ženicha 9 fotografií cca 10 x 15 cm

Živý internetový přenos

Související témata:

Výběr článků

Načítám