Hlavní obsah

Spát jako král. Na zámku ve Versailles otevřou luxusní hotel

Novinky, mšv

Přemýšleli jste někdy, jaké to asi je, přespat v jednom z nejopulentnějších paláců na světě? Zájemci, kteří nemají hluboko do kapsy, to budou moci zjistit už od příštího jara, kdy se přímo na zámku ve francouzském Versailles otevře luxusní hotel. Součástí bude i wellness centrum nebo restaurace proslulého michelinského kuchaře Alaina Ducasseho, píše server Business Insider.

Foto: Profimedia.cz

Zámek byl symbolem moci absolutistické monarchie.

Článek

O otevření hotelu v areálu Versailles se už několik let hovoří. Nakonec se toho ujme společnost Airelles, která už několik luxusních ubytovacích zařízení vlastní.

Čtrnáctipokojový hotel Le Grand Contrôle vyroste v budově ze 17. století, která kdysi sloužila jako finanční středisko pro celý palác. Interiér bude zařízen dobově, aby korespondoval se zbytkem areálu, zevnitř se návštěvníkům naskytne výhled směrem do oranžerie – k rozlehlým zahradám.

„Brzy odhalíme novou budovu, zasazenou přímo v historické části a jen co by kamenem dohodil od slavného versaillského zrcadlového sálu,“ uvedla společnost Airelles na svých stránkách.

Mužům vstup zakázán. Ve Španělsku otevřeli hotel pouze pro ženy

Cestování

Hotel kromě čtrnácti pokojů nabídne wellness centrum, ale také vnitřní plavecký bazén. Společnost zatím drží podrobnosti pod pokličkou, včetně cen. Dá se ovšem předpokládat, že zrovna nízké nebudou. Termíny bude možné si zamluvit od letošního prosince.

Láká výzdobou i uměním

O projektu hotelu se poprvé mluvilo v roce 2011. V roce 2015 palác uvedl, že poptává společnosti, které by se postaraly o renovaci tří budov ze 17. a 18. století přilehlých k zámku, ale i některých dalších staveb v areálu.

Zámek ve Versailles leží nedaleko Paříže. Známý je pro své opulentní sály vyzdobené zlatem, ale také rozlehlé zahrady, které jsou typickým příkladem francouzského parku. Palác sestává z 2300 místností a je v něm mnoho významných maleb a soch. Ročně ho navštíví miliony lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám