Hlavní obsah

Jako britská smetánka. Dva šťastlivci budou moci přespat v Panství Downton

Novinky, mšv

Britský zámek Highclere znají televizní diváci zejména jako Panství Downton. Památka, která se stala dějištěm proslulého seriálu i nedávno uvedeného celovečerního filmu, nyní nabídne unikátní příležitost. Dva vybraní zájemci v ní budou moci přespat, uvádí server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Zámek Highclere proslul jako fiktivní panství Downton.

Článek

Majitelé zámku se rozhodli u příležitosti uvedení celovečerního filmu otevřít dokořán brány svého domova. Zájemcům dávají příležitost prožít jednu noc jako lord či lady, má to ale samozřejmě háček. Nocleh bude umožněn jen dvěma lidem, kteří budou vylosováni z jistě početného seznamu uchazečů portálu Airbnb.

Vítězové se prý mohou těšit na exkluzivní zážitek, který nabídne třeba popíjení v salónku nebo večeři s hostiteli, hrabětem a hraběnkou z Carnarvonu. K dispozici bude hostům také vlastní sluha. „Po večeři se bude v knihovně podávat káva, po které budou moci návštěvníci ulehnout v ložnici, jež disponuje vlastní koupelnou nebo výhledem do rozlehlého parku,“ uvádí se v popisu akce.

Aby byl zážitek autentický a hosté si přišli jako v post-viktoriánském období, nebude v pokojích k dispozici připojení na wi-fi.

Přístupný ve vybraných termínech

Zámek Highclere se nachází v hrabství Hampshire a nejbližším městem je Newbury. Od Londýna je vzdálen zhruba hodinu a půl jízdy. Ve vybrané dny je památka veřejnosti již přístupná a o prohlídku je velký zájem. Budova podle serveru CNN disponuje třemi stovkami pokojů a zabírá plochu o rozloze 9290 metrů čtverečních.

Seriál Panství Downton, v němž účinkuje například renomovaná britská herečka Maggie Smithová, byl vysílán mezi léty 2010 až 2015 a má šest řad. Tento měsíc vstoupil do kina celovečerní stejnojmenný film, který na seriál ověnčený několika cenami navazuje.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám