Hlavní obsah

Risk kvůli selfie. Turisté nedbali zákazu a fotili se u vroucího pramene

Novinky, mšv

Kvůli dobré fotografii značně riskovali dva turisté na Novém Zélandu. Nedbali upozornění a vstoupili do oblasti s množstvím vroucích termálních pramenů a gejzírů. Při jejich fotografickém dostaveníčku je shodou okolností natočil redaktor místního listu New Zealand Herald, jenž nemohl uvěřit svým očím.

Foto: Profimedia.cz

Termální oblast u jezera Rotorua.

Článek

Oblast Sulphur Point, kde se turisté fotili, leží na Severním ostrově. Je plná vyvěrajících pramenů, jezírek s vroucí vodou, kyselých gejzírů, ale i bakterií, které mohou být pro lidské tělo nebezpečné. Vstupovat za cedule, jež na nebezpečí upozorňují, je samozřejmě zakázané. „Nemohl jsem uvěřit svým očím,“ uvedl Winston Aldworth, který oba turisty natočil.

„Občas se nám donesou nějaké stížnosti na lidi, kteří ignorují bezpečnostní příkazy v různých oblastech s geotermální aktivitou, většina místních i turistů je ale respektuje,“ uvedl za úřad nedalekého městečka Rotorua Rob Pitkethley. „Bezpečnost je pro nás prioritou, ale víme, že okolní unikátní krajina je to, co k nám mnoho lidí přitahuje. Chceme vytvořit bezpečný prostor, kde si lidé prostředí mohou užít co nejvíce, avšak v bezpečné vzdálenosti,“ dodal.

Zavírají atrakce

Na Novém Zélandu mají s turisty riskujícími své životy kvůli fotografiím zkušenosti. Letos v dubnu musel být uzavřen částečně otevřený vagon na železnici Coastal Pacific na Jižním ostrově. Výletníci se z něj totiž nebezpečně vykláněli, aby si pořídili snímky pitoreskní krajiny. Nebo také selfie.

V únoru byl zase návštěvníkům zakázán přístup do jedné z lagun, která je posvátná pro původní maorské obyvatelstvo. Turisté kolem ní zanechávali nepořádek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám