Hlavní obsah

Muž začal po cestujících v letadle cákat vodou, dostal pokutu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat z lednové dovolené se poněkud prodražil Britu Johnu Maxwellovi. Při letu z Dominikánské republiky do Manchesteru se pravděpodobně nudil a v půlce cesty začal po spolucestujících cákat vodu. Soud mu nyní za jeho nevybíravé chování uložil pokutu 1200 liber, přes 33 tisíc korun, informoval server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Posádka společnosti Tui, s níž Maxwell z Dominikánské republiky letěl, řešila, jak muže zpacifikovat. „Kdo si sakra myslíte, že jste, abyste mi říkali, co mám dělat?“ křičel prý Brit na stevardy. Piloti kvůli incidentu zvažovali i nouzové přistání, místo toho ale posádka použila „speciální palubní sadu“ a problematického cestujícího připoutala želízky. Jakmile letadlo dosedlo v Manchesteru, policie Maxwella zatkla.

„Lidé si na dovolenou tvrdě vydělávají a co za to dostanou? Johna Maxwella,“ uvedl okresní soudce. „Tohle jste si na sebe přivolal sám,“ doplnil. Muži pak uložil pokutu, kromě ní bude muset uhradit také 205 liber (více než 5700 korun) za vzniklé náklady.

„K rušivému chování na palubě letadla máme nulovou toleranci. Bezpečnost našich zákazníků a posádky je pro nás vždy prioritou, jsme rádi, že personál vyřešil situaci velmi profesionálně,“ uvedl mluvčí společnosti Tui.

Jaká byla motivace mužova chování, není známo. Za velkou řadou podobných incidentů ovšem zpravidla stojí alkohol. Pravděpodobně sehrál roli i v případě nedávného letu společnosti Wizz Air z Maďarska na Island, kde se jistý pasažér dobýval do kokpitu. Letadlo kvůli němu muselo nouzově přistát.

Reklama

Výběr článků

Načítám