Hlavní obsah

Nejluxusnější výletní loď světa vyrazila na svou první plavbu

Novinky, mšv

Žádné ohromné plovoucí město, ale jachta. Výletní loď Scenic Eclipse, která je podle serveru Telegraph aktuálně tou vůbec nejluxusnější na světě, vyrazila ve čtvrtek na svou panenskou plavbu. S prvními hosty na palubě se bude po 13 dní plavit z islandského Reykjavíku do Quebeku, hlavního města stejnojmenné kanadské provincie.

Foto: Scenic Luxury Cruises and Tours

Luxusní výletní loď projíždí kolem maltské Vallety.

Článek

„Dnes sklízíme plody mnohaleté práce, během níž jsme vytvořili plavidlo, které nastavuje zcela nové měřítko na poli ultra luxusních výletních plaveb,“ uvedl zakladatel a předseda společnosti Scenic Luxury Cruises and Tours Glen Moroney. „Na loď jsme neskutečně pyšní. Pokud hovoříme o inovaci, technologii a designu, žádná jiná se jí nevyrovná,“ dodal.

Hlavní designérka lodi Karen Moroneyová spolupracovala na každém detailu s mnoha světovými značkami a umělci. Cílem bylo vytvořit prostředí okázalého luxusu a nesrovnatelné kvality. To znamená mimo jiné vysoké stropy v místnostech, široké chodby nebo balkon pro každé apartmá. O postelích královských rozměrů nemluvě.

Má i vlastní ponorku

O pozornost se pasažéři nebudou muset nijak zvlášť doprošovat. Luxusní jachta je určena pro 228 cestujících a 176 lidí z posádky, k dispozici budou také osobní sluhové. Jen v oblastech Arktidy a Antarktidy, kam má loď v budoucnu také plout, bude počet cestujících snížen na rovných 200.

V průběhu plavby bude možnost vyrazit na řadu výletů, k tomu účelu mají sloužit třeba i dvě helikoptéry nebo ponorka, schopná plout v hloubce až 300 metrů. „Tohle není jen loď, ale zážitek pro všechny smysly. Od vstupního foyer přes salónky až po jídelní část budete v prostředí naplněném poklidem a luxusem,“ doplnila Moroneyová.

V polovině září dorazí Scenic Eclipse do New Yorku, kde jí pokřtí britská herečka Helen Mirrenová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám