Hlavní obsah

V USA chystají první „horskou dráhu“ poháněnou vodou

Novinky, mšv

Klasické tobogány mohou být brzo passé. Alespoň to tak vypadá podle plánů jednoho zábavního parku v americké Indianě, který chystá první „horskou dráhu“ poháněnou vodou. Respektive půjde o skluzavku, u které však nebude před sjezdem nutné vyjít nespočet schodů. Nahoru totiž jezdce na nafukovacích kruzích vytlačí silný proud vody, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Tobogán má být první svého druhu na světě.

Článek

Vodní dráhu nazvanou Cheetah Chase plánují v příštím roce otevřít v zábavním parku Holiday World and Splashin’ Safari nedaleko Evansvillu. Jedinečná má být skluzavka právě v tom, že lidé nebudou muset šlapat do schodů, aby pak sjeli dolů.

Nástupní stanice bude na úrovni země a nahoru návštěvníky na kruzích vyveze síla vody. A takových míst má mít tobogán více, zkrátka jako klasická horská dráha.

Foto: Profimedia.cz

Systém dvou pruhů umožní návštěvníkům závodit.

Další zajímavostí mají být i dva „pruhy“, takže v jednu chvíli vedle sebe budou moct jet dva týmy a v podstatě spolu závodit. „Je to vážně unikátní, protože hned od začátku si budete moci užít skutečný závod,“ uvedl Ray Smegal ze společnosti ProSlide, která navrhuje tobogány pro akvaparky. Do jednoho kruhu se vejdou až tři lidé.

Návštěvníci budou moci na unikátním tobogánu jet rychlostí až 32 kilometrů v hodině a nejvýše je proud vody vyveze osm metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám