Hlavní obsah

Apartmá hodné hlavy státu. Tchaj-wan nabízí přespání v prezidentské kanceláři

Novinky, mšv

Prezidentským apartmá v hotelech odzvonilo. Na Tchaj-wanu totiž přišli s unikátní nabídkou, jež uspokojí všechny, kteří touží po neotřelých zážitcích. Samotná hlava ostrovního státu se snaží nalákat turisty k přespání v budově, kde se nachází prezidentská kancelář. Zapotřebí je jen trocha snahy a štěstí.

Foto: Profimedia.cz

Budova s prezidentskou kanceláří je 100 let stará.

Článek

Podle serveru Daily Mail je pozvání reakcí na zákaz, který vydala Čína. Podle něj nesmějí tamní obyvatelé na Tchaj-wan vycestovat sólo.

Ostrov se tak snaží přilákat turisty z jiných koutů světa. „Zvu vás k návštěvě Tchaj-wanu, abyste mohli na vlastní kůži poznat vřelost a pohostinnost místních obyvatel,“ uvedla prezidentka Cchaj Jing-wen. „A když už tu budete, proč byste nemohli být i mými hosty a strávit noc v prezidentské budově?“ dodala.

Přespání bude zcela zdarma. Zapotřebí je pouze, aby byli žadatelé cizinci starší 20 let, a aby se podělili o své cestovatelské plány na Tchaj-wanu a připojili krátké motivační video. Z přihlášek pak bude vybráno 20 lidí, kteří se nevšedního zážitku zúčastní. „Program je první svého druhu na světě. Naším cílem je ukázat, že je Tchaj-wan svobodný, otevřený a demokratický,“ dodal prezidentčin mluvčí Xavier Čchang.

Turisté, kteří budou vybráni, se budou moci zúčastnit i slavnostního ceremoniálu vztyčení vlajky. Tedy pokud si přivstanou, začíná se totiž v půl šesté ráno. Ubytování má být podle všeho k dispozici od letošního října.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám