Hlavní obsah

Pes, sloužící jako emoční podpora v letadle, skončil zavřený na záchodě

Novinky, mšv

Američanka Avigail Diveroliová se rozhodla žalovat společnost American Airlines. Tvrdí, že jí posádka během letu vzala psa, který je její emocionální podporou, a zavřela ho na toaletě. O tom, zda může mít na palubě letadla zvíře, se přitom žena nejprve informovala, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mazlíčci sloužící jako emoční podpora nejsou ničím neobvyklým. Aerolinky Diveroliové proto potvrdily, že ji její pes Simba může do letadla doprovodit, aby jí pomohl se stavy úzkosti.

Jakmile byla žena na palubě, personál jí sdělil, že psa mít nesmí a že porušuje pravidla amerického Federálního úřadu pro letectví. Letuška jí ještě posléze vyhrožovala, že bude po přistání v Kalifornii zatčena. Diveroliová se nakonec v průběhu cesty podvolila a ke konci letu nechala zvíře zavřít na toaletu. Personál prý navíc záměrně otevíral dveře a bouchal do psovy přepravky.

Pravidla jsou přísnější

Za vzniklou újmu chce žena vysoudit 75 tisíc dolarů, v přepočtu přes 1,7 milionu korun. Společnost American Airlines odmítla situaci komentovat.

Američtí dopravci nicméně v poslední době utáhli opasky ohledně pravidel, jací mazlíčci mohou či nemohou na palubu jako emocionální podpůrci. American Airlines povolují nyní jen kočky, psy nebo americké miniaturní koně, kteří jsou ještě mnohem menší než poníci. Většina dalších společností toleruje pouze psy a kočky.

Kvůli porušení nařízení byla loni na podzim z letadla Frontier Airlines vyvedena žena, která si na palubu donesla veverku. Ve své rezervaci sice zmínila, že si přivede zvíře jako emocionální podporu, o jaké konkrétní se má jednat, však neuvedla.

Reklama

Výběr článků

Načítám