Hlavní obsah

Egypťana s rodinou násilím vyvedli z letadla. Prý kvůli bezpečnosti

Novinky, akr

Svědky násilí na pasažérech se před pár dny stali cestující z Bukurešti do Káhiry. Těsně před vzletem totiž kapitán letadla zavolal ochranku, aby z letadla rumunských aerolinek Tarom vyvedla egyptskou rodinu, manžele s dítětem. Šlo údajně o bezpečnostní důvody, informoval server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Cestující Viorice Haggagové se podařilo incident zachytit na video, které později zveřejnila na Facebooku. Na záběrech je vidět, jak se muž zuby nehty drží svého místa.

Podle Haggagové seděla rodina u nouzového východu. Nepříjemnost nastala ve chvíli, kdy posádka letounu zjistila, že nikdo z nich neumí rumunsky ani anglicky a nerozumí tak bezpečnostním pokynům. Problémem byla také zavazadla pod sedadly, která se v řadách s nouzovým východem smějí dávat pouze do úložného prostoru nad hlavami. Personál proto všechny tři přesunul do zadní části letadla.

Plivla na letušku

Chvíli poté ovšem přišla ostraha a vyžadovala po ženě, aby odevzdala pas a na kapitánovu žádost opustila letadlo. Rodina ovšem nerozuměla, někteří cestující proto žádali, aby byl přivolán tlumočník. Místo toho se ale ochranka rozhodla trojici násilně vyvést. Důvodem mělo být i to, že žena na jednu z letušek plivla.

Otce, který seděl na sedadle u uličky, ostraha začala táhnout směrem k východu. Jeho žena, která se údajně léčí s cukrovkou, krátce nato omdlela.

Na video aerolinky zareagovaly omluvou. „Incident nás velice mrzí, ale nemůžeme ignorovat ani dovolovat neklidným cestujícím, aby narušovali předpisy a ohrožovali bezpečnost ostatních pasažérů.“

Obdobný incident se přede dvěma lety odehrál u americké společnosti United, kde personál rovněž násilím vyvedl pasažéra, který odmítl opustit své místo. To chtěly aerolinky uvolnit pro člena posádky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám