Hlavní obsah

U populární balijské pláže se tvoří fronty kvůli fotkám

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Balijská pláž Kelingking se řadí mezi ty nejoblíbenější na světě. Popularita s sebou ale přináší i různá úskalí. Množství turistů spíše, než po koupání prahne po fotografii z útesu nad pláží, a tak se na místě tvoří dlouhé fronty, uvádí server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Pláž Kelingking se pravidelně umisťuje mezi těmi nejlepšími nejen v Asii, ale i na světě.

Článek

Kelingking se umisťuje v žebříčcích nejlepších pláží na předních místech. Její popularita tak v posledních několika letech raketově narostla a míří na ni stále více lidí. Většina z nich touží si pořídit fotku z jednoho a toho samého úhlu — z místa, kde jde vidět zátoka lemovaná útesem.

Kvůli snímku se tvoří dlouhé fronty, které na fotografiích už samozřejmě vidět nejsou. „Dorazila jsem v 10 hodin ráno a už v tu dobu bylo místo plné lidí,“ uvedla lokálnímu serveru kompas.com turistka z Jakarty Irma Maulidová. „Průměrně tam jeden člověk stráví focením tři minuty,“ doplnila. Když ve frontě čekala už 20 minut, rezignovala a odešla.

Podceňují výbavu

Problém přelidnění zmiňují někteří lidé na cestovatelském portálu TripAdvisor. Přesto se v jeho letošní anketě Traveller’s Choice stala pláž 19. nejlepší na světě.

„Tohle místo se doslova hemží lidmi. Cesta je příkrá a málokdo je na ni připraven. Kvůli fotkám na Instagram na sobě mají lidé šaty a žabky,“ napsal jeden z uživatelů sítě Matt S. Podle něj je téměř nemožné prohlédnout si pláž bez dalších turistů.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Greatest place ever ⛰

Příspěvek sdílený BRANDON BRUWER (@brandonbruwer), Čec 2, 2019 v 4:24 PDT

„Je tam příliš mnoho lidí, asi kolem tisícovky denně. Nemůžete si kvůli tomu vychutnat cestu ani výhledy,“ napsal další uživatel TripAdvisoru.

S podobným problémem se v posledních letech potýkala také slavná vyhlídka v Norsku Trolltunga. Na útes čnící nad propastí se rovněž tvořily dlouhé fronty, nikoli kvůli výhledu, ale kvůli fotografiím na sociální sítě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám