Hlavní obsah

Stíhačky, rolby i lavina. V dubnu se na tyrolský ledovec vrátí pompézní show

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už za necelý měsíc se tyrolský ledovec Rettenbach u Söldenu promění v pravděpodobně největší jeviště světa. Po dvou letech se na něj totiž vrátí pompézní show Hannibal, která neotřelým způsobem představuje život stejnojmenného kartágského vojevůdce, jenž se svou armádou přešel Alpy, aby dobyl Řím.

BEZ KOMENTÁŘE: Ledovcová show Hannibal se koná na ledovci RettenbachVideo: Ötztal Tourismus

 
Článek

Představení Hannibal je opravdu kolosálních rozměrů. Odehrává se ve výšce 3000 metrů nad mořem přímo na jednom ze dvou söldenských ledovců. Show začíná, jakmile se začne smrákat, aby vynikly všemožné světelné a ohnivé efekty, kterých na 67 minut není málo. Příběh je moderně pojat, nechybí v něm akrobaté, parašutisté, rolby, které personifikují slony, s nimiž Hannibal táhl přes Alpy, ale ani stíhačky nebo odpálení laviny. Příběhem pak diváky provází televizní reportér.

Kvůli neskromnému pojetí a finanční náročnosti se show pořádá pouze jednou za dva roky, letos její konání připadá na 12. dubna, kdy se hlavní lyžařská sezona v Alpách pomalu blíží ke konci. Ačkoli však může být přes den slunečno a příjemné teplo, večer to rozhodně neplatí. Kdo se proto rozhodne na představení vyrazit, neměl by podceňovat oblečení. Víc vrstev rozhodně neuškodí, protože odkládat je lze vždy.

Lístky jsou stále v prodeji, zakoupit si je lze online, při čemž cena klasické vstupenky na stání pro dospělého je 47 eur (1205 korun). Součástí vstupného je i přeprava autobusem z centra Söldenu až na ledovec a zpět. Více si můžete přečíst v našem článku o představení před dvěma lety.

Sölden se řadí mezi jedny z nejlepších a nejprominentnějších středisek v celém Rakousku. Nabízí celkem dva ledovce, zmíněný Rettenbach a mírnější Tiefenbach. Známý je též designovou restaurací ice Q, kde se točily některé scény pro zatím poslední bondovku Spectre, a kde agentovi 007 vyrostlo také tematické muzeum.

Reklama

Výběr článků

Načítám