Hlavní obsah

Házení mincí pro štěstí se ženám nevyplatilo. Skončily ve vazbě

Novinky, mšv

Hodit do fontány minci pro štěstí je poměrně běžné. Méně obvyklé je ale házet mince do útrob letadla, jako to udělaly dvě Číňanky cestující z Ťi-nanu do Čcheng-tu. Let společnosti Lucky Air byl kvůli nim dvě hodiny zpožděn a ženy byly zadrženy, informoval server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Čínské jüany (ilustrační foto)

Článek

Ženy byly vzaty do vazby hned poté, co si posádka všimla, co dělají. Letadlo muselo být prohledáno, aby se vyloučilo možné nebezpečí. Mince byly nakonec nalezeny pod nástupními schůdky, uvedl server South China Morning Post.

„Po kapitánově kontrole jsme vyloučili možnost, že se mince dostaly do motoru, jelikož mezera mezi letadlem a nástupní bránou byla příliš úzká a daleko od motoru,“ uvedly aerolinky.

Incidentů bylo víc

Házení mincí do letadla k zajištění bezpečné cesty při tom není v Číně ničím neobvyklým. Společnost Lucky Air o tom ví své, protože se jedná už o druhý podobný incident za poslední dobu.

Aerolinky v únoru zažalovaly muže, který mince házel přímo do motoru a kvůli bezpečnostním rizikům se let vůbec neuskutečnil. Nízkonákladový dopravce zrušením letu přišel prý o 140 000 jüanů (472 000 korun).

V roce 2017 se odehrály dva na sobě nezávislé incidenty, kdy dvě ženy házely mince do letadla, jedna z nich byla opět cestující Lucky Air. Pověrčivé cestující k tomu dost možná svádí i název aerolinek, lucky totiž v překladu znamená šťastný.

Reklama

Výběr článků

Načítám