Hlavní obsah

V Polsku letos otevřou nejhlubší bazén na světě

Novinky, mšv

Pokud rádi cestujete za něčím rekordním, nebudete muset nikterak daleko. V Polsku se letos otevře nejhlubší bazén na světě, slibuje hloubku až 45 metrů, což je o pět metrů více než má aktuální rekordman v italském městě Montegrotto Terme. Přístupný nebude podle serveru The Sun jen potápěčům, ale naprosto všem.

Foto: Profimedia.cz

Bazén bude určen pro potápěče, zaplave si v něm ale i kdokoli další.

Článek

Bazén nazvaný DeepSpot se na podzim otevře v městečku Mszczonow, které leží asi 40 kilometrů od Varšavy. Půjde především o bazén určený k potápění, ale zaplavat si bude moct každý, koho ona propastná hloubka neděsí. Pod hladinou povede také podvodní tunel pro ty, kteří se nechtějí namočit, ale zároveň touží do působivé atrakce nahlédnout.

Foto: Profimedia.cz

Bazénem bude procházet i panoramatický tunel.

Foto: Profimedia.cz

Bazén bude naplněn zhruba 8000 kubickými metry vody.

K naplnění ohromné nádrže poslouží nějakých 8000 kubických metrů vody, což je ekvivalent 27 klasických bazénů o délce 25 metrů. Součástí areálu bude také hotel s restaurací a několika konferenčními místnostmi.

Foto: Profimedia.cz

Průřez bazénem

Naneštěstí nebude polský bazén rekordmanem moc dlouho. Už o půl roku později se má v britském Colchesteru otevřít bazén Blue Abyss (Modrá propast), hluboký bezmála 50 metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám