Hlavní obsah

Nejlepšími aeroliniemi jsou Singapore Airlines, tvrdí průzkum

Novinky, mšv

Singapore Airlines byly v minulém týdnu jmenovány nejlepší leteckou společností. První místo jim udělil portál AirlineRatings, který hodnotí aerolinky z hlediska bezpečnosti i komfortu. Poslední vítěz Air New Zealand se posunul na druhé místo, třetí má společnost Qantas.

Foto: Profimedia.cz

Letoun společnosti Singapore Airlines (ilustrační foto)

Článek

Singapore Airlines si místo vysloužily svými inovacemi a produkty, aktuálně provozují také nejdelší linku světa ze Singapuru na americké letiště Newark přidružené k New Yorku. K prvenství dopomohla také změna designu některých letadlových kabin.

„V naší objektivní analýze z toho na základě mnoha kritérií vyšly Singapore Airlines jako číslo jedna,“ uvedl šéfredaktor serveru AirlineRatings Geoffrey Thomas. Dodal, že společnost je několik let zlatým standardem.

Dalšími společnostmi, které se vedle Singapore Airlines, Air New Zealand a Qantas umístily v první desítce, jsou Qatar Airways, Virgin Australia, Emirates, All Nippon Airways, EVA Air, Cathay Pacific Airways a Japan Airlines.

Cenu mají i Wizz Air

Ceny se ale udělovaly i v dalších kategoriích, například nejlepší obchodní třídu mají podle serveru Qatar Airways, prémiovou ekonomickou pak Air New Zealand, zatímco standardní ekonomickou Korean Air. Společností, která se během uplynulého roku nejvíce pozvedla, je Philippine Airlines, nejlepší posádku mají Virgin Australia.

Ceny se ale vyhlašují i v rámci nízkonákladových společností — v Evropě zvítězila maďarská společnost Wizz Air, za Ameriku WestJet a za Asii a Tichomoří Air Asia/Air Asia X.

Nejlepší aerolinie:
1. Singapore Airlines
2. Air New Zealand
3. Qantas
4. Qatar Airways
5. Virgin Australia
6. Emirates
7. All Nippon Airways
8. EVA Air
9. Cathay Pacific Airways
10. Japan Airlines
Zdroj: AirlineRatings.com

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám