Hlavní obsah

Na letišti v Římě měli podezření na bombu v kufru. Místo ní našli kokosy

Novinky, mšv

Prvního října zažili cestující na letišti Fiumicino v italském Římě pořádné pozdvižení. Budova se musela na chvíli uzavřít – ostraha totiž zajistila podezřelý kufr, který měl podle domněnek obsahovat bombu. Poté, co pracovníci letiště zavazadlo doslova rozcupovali, se přišlo na to, že podezřelým objektem bylo ve skutečnosti několik kokosů, píše The Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo na letištním terminálu 3. „Italská policie právě někomu rozcupovala kufr na jednom letišti v Římě a zrovna se prodírá kalhotami,“ tweetoval novinář Ned Nodovan. „Úžasné, italská policie rozcupovala kufr plný kokosů a konečně znovu otevřela letiště,“ napsal jen o chvilku později.

Celý incident podle novináře zabral asi 15 minut, přesto ale ovlivnil chod terminálu. Nikdo nesměl dovnitř a lidé, kteří už uvnitř byli, nesměli naopak ven. Jakmile specialisté zjistili, že se o domnělou bombu nejedná, odešli, jako by se nic nestalo a poslali na místo uklízečky, aby spoušť, která po nich zůstala, odklidily.

Čí byl kufr? 

Z události si na sociálních sítích začali dělat legraci další uživatelé, kteří se ironicky ptali, zda byly kokosy zbraní hromadného ničení. Někdo psal, že se v kufru nacházela skutečně velká odměna. Odměna se v angličtině řekne bounty, což je narážka na čokoládovou tyčinku s kokosovou náplní stejného jména.

Ostatní uživatelé se dohadovali, komu kufr asi patřil, a jak dotyčný reagoval na jeho zničení.

„To zavazadlo muselo patřit nějakému Indovi. Jenom my jsme schopni s sebou vláčet kokosy a pánve, když někam cestujeme,“ napsala Mani Pillaiová.

Fiumicino je největším letištěm v Itálii a 10. nejvytíženějším v Evropě. V roce 2017 jím prošlo přes 40 miliónů lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám