Hlavní obsah

JAR zmírní vízové podmínky pro rodiny s dětmi, láká turisty

Jihoafrické úřady zmírní kontroverzní cestovní pravidla, podle nichž se zahraniční turisté s dětmi musejí prokázat při vstupu do země rodným listem svého potomka. Vláda tak chce oživit místní turismus, který podle kritiků přísné vízové podmínky poškozují. Informoval o tom zpravodajský server BBC. Opatření vstoupí v platnost v prosinci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Přísná pravidla platila poslední čtyři roky jak pro turisty z JAR, tak pro cestují, kteří chtěli zemi navštívit. Kromě pasu se děti musejí prokazovat i rodným listem a písemným souhlasem obou rodičů k cestování jejich potomka.

Na návštěvníky Jihoafrické republiky se nově kontroverzní vízová pravidla vztahovat nebudou. Vláda přísnými cestovními opatřeními údajně bojuje proti obchodování s dětmi. Podle tamních cestovních agentur však pravidla mají ničivé důsledky pro jihoafrický turismus.

Jihoafrická republika se letos poprvé od roku 2009 propadla do recese. Prezident Cyril Ramaphosa, který se snaží jihoafrickou ekonomiku po desetiletí stagnace oživit, tak nařídil upravit cestovní podmínky ve snaze oživit i místní turismus.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám