Hlavní obsah

Pasažéra odvedla z letadla policie. Hádal se s posádkou kvůli zaplacenému místu

Novinky, mšv

Nepříjemnou situaci prožil britský pasažér společnosti Ryanair na cestě z Londýna do Malagy. Kvůli svojí výšce si připlatil za víc prostoru na nohy, místo ale nakonec nemohl použít. Dožadoval se proto, aby byla útrata peněz vyrovnána nápoji zdarma, což posádka zamítla. Po příletu muže z letadla nakonec vyvedla policie, píše The Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bob Hamilton si kvůli svým 190 centimetrům vždy připlácí za víc místa na nohy. Stejně jako dal 20 liber (zhruba 570 korun) při letu z Londýna do Malagy. Po nástupu do letadla ovšem zjistil, že na jeho místě sedí někdo jiný, podle posádky interní pracovník Ryanairu, a že místo nelze z bezpečnostních důvodů použít. Vybral si tedy jiné sedadlo v zadní části letadla.

Hned po vzletu si od personálu objednal dvě plechovky piva a dvě sklenice vína, což mělo dohromady stát 17 liber (485 korun). Útratu ale Hamilton odmítl zaplatit z důvodu, že nemohl sedět na původním místě, za které si zaplatil. Letušky ho upozornily, že po přistání má kvůli sedadlu zažádat o refundaci, za alkohol nicméně zaplatit musí. To muž opakovaně odmítl.

Hned po přistání v Malaze si muže vyzvedli dva španělští policisté a vyvedli ho z letadla. „Byli sympatičtí a té situaci se smáli,“ komentoval to Hamilton. „Nakonec někdo z posádky přišel na můstek s terminálem na placení a já byl nucen alkohol uhradit,“ dodal 64letý Brit.

Rušivý element, popsal ho mluvčí

Podle mluvčího Ryanairu bylo Hamiltonovo chování rušivé. „Zákazník byl požádán, aby se přesunul na jiné místo stejné hodnoty, protože na jeho původním byla drobná technická závada, a proto na něm seděl náš další pracovník. To odmítl a sedl si až v zadní části letadla. Ihned po vzletu se stal rušivým elementem a odmítal poslouchat palubní personál, tak si ho po příletu vyzvedla policie,“ uvedl mluvčí.

„Ryanair nehodlá tolerovat podobné chování, protože komfort a bezpečnost našich zákazníků je pro nás prioritou. Uvedený zákazník dostal za původní sedadlo refundaci,“ dodal mluvčí. Hamilton ovšem oponoval, že peníze mu byly vráceny až při třetím pokusu, kdy o ně žádal.

Reklama

Výběr článků

Načítám